Tallers de cuina tradicional

Tallers de cuina tradicional

El Consell Comarcal del Priorat organitza, en el marc del projecte PECT pobles vius i actius, un cicle de tallers de cuina tradicional que pretenen revaloritzar els productes del Priorat i fomentar els circuits curts de comercialització entre productors i establiments.
13-04-2023

L’activitat, que es realitzarà a Cornudella de Montsant els dies 19 d'abril i 3 de maig, comptarà amb la presència i coneixements de tres restauradores històriques de la comarca: Maria Bartolomé, de la Fonda de la Figuera; Maria Victòria Masip, de l’hostal El Racó del Priorat a la Vilella Baixa i Gemma Peyrí, que obrí el Xiringuito de Porrera l’any 1994 i que actualment regenta els fogons de Mas Ardèvol.

Amb l’objectiu de conservar i donar a conèixer alguns dels seus plats més típics, el Consell Comarcal ha preparat dos tallers amb una selecció d’àpats que tants comensals van complaure en el seu dia.

Per cuinar aquests plats s’utilitzaran productes prioratins de primera qualitat i es convidarà a l’activitat als productors que els proveiran per fomentar així la creació de sinèrgies entre tots ells i el coneixement del producte prioratí arreu de tot el territori. Després de cuinar-los, es degustaran els plats resultants tot fent un sopar tertúlia entre establiments i productors.

El primer taller es durà a terme el dia 19 d’abril i els plats protagonistes seran el potaco, un plat de xup-xup amb el ganyims com ingredient principal; el conill amb caragols, una cassola de la carn blanca més present a cuines i a taules anys enrere i el menjar blanc, unes postres a base d’ametlla els inicis del qual rauen als fogons del monjos cartoixans d’Escaladei.

Al sopar-tertúlia, es comptarà amb la presència de l’Horta de la Vall (horta ecològica), les Espones i el Molí de la Cooperativa de Falset-Marçà. En relació al producte, es presentaran dels d'Embotits Cal Centro i Formatgeria Linens.

El segon taller, que es durà a terme el dia 3 de maig, comptarà amb el corder al forn amb herbes de Montsant; les reconegudes crestes de la Figuera; una cassoleta de mandonguilles amb albergínia i els ous de frare, unes postres de dates assenyalades.

Al sopar tertúlia hi haurà Roger Aleu (pastor), Granja Adzerias i la Sorteta (horta). Finalment, presentaran els seus productes la Pastisseria Pepi, la Cansaladeria Porqueras, els Germans Pizarro i el Molí de la Cooperativa d’Ulldemolins.

IMPORTANT: Activitat només per a professionals del sector hostaler (restaurants, bars i allotjaments) del Priorat. Caldrà acreditar-ho.

Podeu inscrivir-vos a través del següent enllaç.

Aquest cicle de tallers forma part del projecte PECT Pobles vius i Actius i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació. Aquest projecte també compta emb el cofinançament de la Diputació de Tarragona.