Immigració

El Servei de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Priorat és un servei integral dirigit a tots els municipis del Priorat. L’objectiu principal d’aquest servei és potenciar les actuacions que millorin la incorporació de les persones d’origen immigrant a la vida social de la comarca i, alhora, fomentar la convivència i la cohesió social entre tots els ciutadans del Priorat.

Si heu iniciat un procés migratori i heu decidit quedar-vos al Priorat, heu de saber que al Consell Comarcal del Priorat hi ha la responsable de Polítiques Migratòries, que us atendrà, directament, i us donarà suport. 

Què ofereix?

  • Atenció i acollida de persones nouvingudes. El servei us ofereix acompanyament perquè pugueu conèixer els serveis existents a la nostra comarca més adients per a la vostra família. Perquè conegueu on heu arribat i el que hi ha a la zona. Aquítrobareu informació i orientació respecte qualsevol servei de la comarca i se us derivarà als serveis corresponents quan sigui necessari.
  • Assessorament sobre temes d’estrangeria. El servei us orienta a l’hora d’emplenar les sol·licituds de renovació dels permisos de residència i/o treball, us demana hora a la Subdelegació del Govern quan us convingui, entre d’altres.
  • Cursos d’alfabetització per adults. El servei us ofereix cursos inicials d’alfabetització amb l’objectiu d’afavorir la integració a la vida quotidiana de la nostra comarca. Podeu consultar més informació sobre aquests cursos al Servei de Formació. (redireccionar a Formació)

Contacte

Pl. de la Quartera, 1 de Falset
977830119
Envia un correu electrònic

Enllaços

Alfabetització i habilitats socials

El projecte “Trobem-nos i parlem” és un programa que pretén afavorir la integració de les dones immigrants dins el context social i cultural de la comarca en dues vessants:

  • Sessions formatives d’expressió oral.
  • Visites i sessions informatives als serveis sanitaris, escolars, socials i laborals.

El programa es desenvolupa al municipi de Falset d’octubre a juny.