Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD)

Qui Som?

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Priorat és un recurs públic gratuït dirigit a totes les dones de la comarca que ofereix informació, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere i facilita l’accés als recursos d’altres departaments, entitats i organismes.

El nostre objectiu principal és promoure la igualtat de gènere, prevenir la violència masclista i fomentar l'autonomia de les dones.

 

Què Oferim?

Assessorament Jurídic

Prestem un servei d’assessorament jurídic d’orientació i atenció inicial presencial destinat a dones que requereixen suport legal. Aquest servei inclou una avaluació preliminar de la situació i, si escau, la derivació a altres serveis especialitzats. L'assessorament és ofert per una jurista amb formació específica en l’aplicació del dret des d’una perspectiva de gènere, garantint així un enfocament atent a les necessitats i drets de les dones.

 

Assessorament Psicològic

Oferim assessorament i orientació psicològica a totes les dones que ho necessitin amb la finalitat de millorar el seu benestar emocional i fomentar l’autoestima. Atenem a totes les dones que es trobin en situacions de crisi personal com ara processos de dol, separacions, sentiments d’angoixa, estrès o depressió, aïllament social, dubtes sobre relacions de parella o altres episodis. També acompanyem i vetllem per la recuperació psicològica de les víctimes de violència masclista.

 

Intervenció comunitària

L’equip del SIAD ofereix formacions, tallers, grups de suport i assessorament amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la igualtat entre homes i dones i assumir una mirada transversal amb perspectiva de gènere en diferents estructures del nostre territori. Les principals accions que desenvolupem es poden classificar de la següent manera:

  • Prevenció de les violències masclistes realitzant tallers i activitats als instituts del Priorat.
  • Sensibilització de la societat general mitjançant campanyes informatives, reivindicacions en dies assenyalats i formacions puntuals sobre temes relacionats amb l’equitat de gènere.
  • Creació de grups de suport dirigits a col·lectius de dones vulnerables amb la finalitat d’empoderar-les en la seva vida personal.
  • Assessorament i col·laboració amb associacions i entitats que vulguin fer activitats relacionades amb la conscienciació sobre les desigualtats de gènere o aplicar la perspectiva de gènere en les seves accions.

 

Contacta'ns

Horari d'Atenció

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores. Cal demanar cita prèvia.

📞Telèfon

Truca'ns al 977830119 (ext. 112) per concertar una cita o per a qualsevol consulta.

📧 Correu Electrònic

Escriu-nos a siad@priorat.cat i et respondrem el més aviat possible.

🏠Adreça

Ens trobaràs a plaça de la Quartera número 1 de Falset.

📸Instagram

https://www.instagram.com/igualtat_priorat/

 

Per una situació urgent relacionada amb violència masclista o de gènere, es pot trucar als telèfons següents:
🚨112 Telèfon d'emergències de la Generalitat
👩 900 900 120 Línia d'atenció contra la violència masclista de la Generalitat: 24 h / 365 dies de l'any
♀️ 016 Servei d'atenció a totes les formes de violència contra les dones, del Ministeri d'Igualtat: 24 h / 365 dies de l'any

 

Recursos Addicionals

Enllaços d'Interès

 

Documentació

A continuació, podeu descarregar documents i guies relacionades amb els nostres serveis:

Arxius adjunts