Salutació del President

Benvolguts i benvolgudes visitants, sigueu benvingudes i benvinguts al web del Consell Comarcal del Priorat, un espai d’informació, de relació i de transparència obert a tothom.

El Priorat és una comarca en moviment que treballa, des de fa anys, en la definició d’un model propi de desenvolupament propi, sostenible econòmicament i social.  Sergi Méndez

En aquest sentit, el Consell Comarcal és una peça clau per afrontar tots els reptes que tenim al Priorat, i que es poden resumir en 4 eixos fonamentals:

  • El servei de les persones i del teixit social. La força de la comarca és la seva gent i el paper del consell en prestar serveis bàsics és essencial.
  • Donar impuls a la generació d’oportunitats i al futur del model comarcal. Amb el Paisatge al centre, i de l’activitat agrària com a modelador, treballarem pel desenvolupament econòmic comarcal i la defensa dels seus sectors productius.
  • La defensa de la sobirania del territori i del seu Patrimoni, ja sigui des del punt de vista energètic com de la gestió dels seus recursos.
  • I per suposat, treballar per un consell comarcal que estigui al costat dels municipis que continuarà defensant els interessos del Priorat davant les altres institucions per aconseguir les fites que ens vulguem marcar.

Tenim quatre anys per endavant per fer front a aquests reptes. Però no vulI deixar passar aquesta ocasió per parlat d’un problema que ens ateny com a societat i que ens preocupa enormement: el creixement internacional del racisme i l’extrema dreta, que representen un atac frontal contra la democràcia. En un món assetjat per múltiples crisis, aquesta extrema dreta és una greu amenaça afegida als drets de gairebé tothom: les persones racialitzades, les dones, les persones LGTBI, la gent treballadora, el sindicalisme, l’esquerra, les minories nacionals…

Hem de fer tot el possible perquè aquestes forces no puguin créixer. Lluitarem activament i farem el possible per impedir els seus intents de fer servir les institucions democràtiques per atacar els drets de les persones. Perquè al Priorat, l’odi i el feixisme no tenen lloc. No hi haurà espai. Perquè al feixisme no se’l tolera ni se’l discuteix, al feixisme se’l combat. Ni un pas enrere!

I no vull deixar passar tampoc l’oportunitat d’afirmar que treballarem per la construcció del nou país. Amb els principis de la república social, justa i solidària, farem del municipalisme la nostra força. Treballarem per a la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada.

Visca el Priorat! Visca Catalunya!