Inverteix Priorat

Campanya d'alimentació i consum responsable

Inverteix Priorat

Capgireu tendències, compreu salut, qualitat, vida, sostenibilitat i paisatge. És una inversió de futur per mantenir el mosaic agroforestal i els pobles del Priorat.

Us convidem a aturar-vos un moment per donar un cop d’ull a allò que teniu al rebost de casa, a visualitzar el vostre entorn més immediat i a observar el paisatge que us envolta. 

Sovint les preses i la incompatibilitat d’horaris són un bon pretext per no organitzar-nos millor,la qual cosa, a poc a poc, ha produït un canvi en els nostres hàbits de consum. En general, es prioritza la immediatesa i la comoditat i, sovint,allò que aparentment sembla abaratiment de l’economia domèstica per cobrir les nostres necessitats, menysté el sobrecost ambiental i social dels nostres actes. Aquest fet està deixant una empremta sobre el paisatge i l’estructura de la societat que ens envolta, una empremta cada cop més complicada d’esborrar, cosa que provoca que ens fem més dependents  i, per tant, menys sobirans,i alhora, menys resilients i per tant més vulnerables i dèbils per sobreposar-nos a possibles impactes socioeconòmics i ambientals sobrevinguts.

El Priorat és una comarca rural i el seu paisatge, un mosaic agroforestal. La seva essència és l’economia pagesa i la xarxa de petits emprenedors que omplen de vida els pobles; persones veïnes i amigues que treballen la terra o gestionen petits comerços i establiments, i persones que amb les seves mans i esforç els agradaria ajudar-nos a omplir el rebost de casa.

Així, doncs, val la pena fer una petita aturada i reflexionar sobre la gestió de les nostres llars i els nostres actes de consum individual: podem fer alguna cosa diferent amb responsabilitat vers el nostre entorn social i el paisatge? Podem ajudar a capgirar la tendència del despoblament i l’abandonament de l’activitat agrària al Priorat? La suma de petits canvis en els nostres actes de consum ens permetrien donar impuls al teixit socioeconòmic local i podríem ajudar a reactivar l’activitat agrària d’aquest territori, i dinamitzar alhora la gestió activa de l’entorn proper dels nostres municipis.

Es tracta d’ampliar la nostra mirada i compromís, veure què podem adquirir en el comerç del costat de casa i quins productes podríem obtenir de producció pròpia i venda directa.

INVERTEIX PRIORAT, comencem a pensar en persones, paisatge, qualitat alimentària, salut i sostenibilitat local i global, en lloc de, simplement, omplir el rebost de menjar. Us animem a provar-ho!

Per ajudar-vos una mica hem habilitat aquest espai web on trobareu tots els comerços de proximitat, establiments d’elaboració i venda de productes típics d’artesania alimentària i famílies pageses i ramaderes del Priorat que venen productes propis a casa seva o a la finca.

També animem el petit comerç, restauradors i sector turístic a conèixer els productes típics i propis de la comarca, els quals poden ser un valor afegit que es pot oferir a la clientela. Posem un pessic de la nostra terra damunt la taula!

Bon profit!

 

Cartells de la campanya

 

Descarrega de cartells Vídeo 1 Vídeo 2 Vídeo 3 Vídeo 4 Vídeo 5 

 

Inverteix Priorat cartell 1
Inverteix Priorat cartell 2
Inverteix Priorat cartell 3

 

Inverteix Priorat cartell 1
Inverteix Priorat cartell 2
 

 

Campanya de comunicació dissenyada per Mapiba, estudi prioratí de disseny gràfic (www.mapiba.com)

 

Llistat de comerços i productors

 

Descarrega el llistat

Comerços

Calendari de temporades

 

Descarrega el calendari

Calendari

 

Amb el suport

Logo Gustum
Logo Leader del Camp
Logo Leader
Logo Consell Comarcal del Priorat
Logo Fons Europeu
Logo Departament d'Agricultura
Logo Diputació de Tarragona

 

Altres pàgines d'interès

 

Plataforma de venda on line Priorat:

Montsant a Taula:

Productors adherits a la venda directa i de circuit curt:

Compra Priorat:

Comerços de proximitat:

GUSTUM:

DOQ Priorat

DO Montsant

DOP Siurana