Transport de viatgers

El Consell Comarcal del Priorat juntament amb el Departament de Territori té un conveni signat per a la millora de la xarxa de transport públic de viatgers al Priorat. En aquest conveni s’estableixen una sèrie de mesures amb les quals s'intenta:

  •  racionalitzar l’oferta
  •  optimitzar la xarxa
  •  aprofitar la xarxa de transport escolar 
  •  modificar els serveis existents per aprofitar la integració de tots els municipis de la comarca.

Així doncs, s’acorda la possibilitat d’utilitzar el transport escolar com a línia de transport regular i, en el cas que fos necessari, es fan reforços d’autobusos per poder garantir la mobilitat de passatgers per la comarca, per exemple, a l’estiu quan no hi ha transport escolar. 

Actualment hi ha 6 rutes, adjudicades a les empreses Transports Públics del Priorat i Domènech, SL i Margalef Bus, SL., que realitzen els serveis amb origen i/o destí a Falset i Móra d’Ebre.

En alguns casos específics, els autobusos no funcionen tret que se sol·liciti específicament per part d’un usuari. Si desitgeu utilitzar el transport en una parada o hora marcada amb un asterisc (*), heu de trucar prèviament al número 977831871 (Transports Públics del Priorat i Domènech, SL) per sol·licitar-ho.

Tots aquests serveis es complementen amb les autoritzacions per tal que el serveis escolars es realitzin amb Portes Obertes, és a dir, les places vacants poden ser ocupades per altres persones viatgeres no escolars. Aquestes rutes són els serveis amb destí al centre escolar de Cornudella de Montsant.

L’operador d’aquests serveis complementaris és autocars Plana, i el telèfon de contacte per una millor gestió del servei és 661932147.