EL CNL de Reus imparteix diversos seminaris de llenguatge no sexista per a l’Administració

EL CNL de Reus imparteix diversos seminaris de llenguatge no sexista per a l’Administració

Els dos últims, s’han organitzat amb el Consell Comarcal del Priorat i l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant
14-12-2022

Aquest mes de novembre, s’han impartit dos seminaris de llenguatge no sexista adreçats a l’Administració. El primer va ser un seminari web que va impartir el Servei Comarcal de Català del Priorat els dies 4 i 11 de novembre al personal del Consell Comarcal i altres administracions del Priorat. Per la seva banda, el Servei Comarcal de Català del Baix Camp va impartir el divendres 25 de novembre un seminari presencial de 2 h de durada per a personal de l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant. En total, 23 persones s’han format en aquest aspecte de llengua que preocupa cada vegada més a les Administracions.

El seminari, que es pot contractar en modalitat virtual o presencial, dona eines per triar la forma inclusiva i no sexista més adequada a cada context, però també insisteix en els perills d’abusar d’algunes formes. En definitiva, es proposa emprar un llenguatge igualitari però tenint sempre en compte que la prioritat és utilitzar una llengua genuïna i donar un missatge clar i entenedor.

El CNL de l’Àrea de Reus treballa per difondre el llenguatge no sexista des del 2010. Aquest any ha impartit també un seminari per a l’Ajuntament de Reus amb una desena d’assistents.

Les administracions o les empreses que tinguin interès en aquesta formació poden contactar amb assessoramentreus@cpnl.cat.