Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació de Tarragona millorarà entorns urbans de la comarca del Priorat

Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació de Tarragona millorarà entorns urbans de la comarca del Priorat

Un grup de 5 persones, que es trobava en situació d'atur, hi treballa des del 3 de novembre
05-11-2020

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat, ha impulsat un any més el Pla d'Ocupació en aquesta comarca, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els integrants del Pla d'Ocupació del Priorat, que està en marxa des del 3 de novembre, estan treballant en el manteniment de mobiliari urbà, de jardins municipals i d'equipaments esportius, a més de realitzar treballs de pintura en diferents equipaments i tasques de neteja de petits senders municipals. Bellmunt del Priorat, la Bisbal de Falset, Cabacés, Capçanes, Cornudella de Montsant, Falset, la Figuera, Gratallops, els Guiamets, el Lloar, Marçà, Margalef, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella, Torroja del Priorat, Ulldemolins, la Vilella Alta i la Vilella Baixa són els municipis d'actuació.

Un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos prorrogable. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

El Pla d'Ocupació del Priorat s’emmarca en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany, la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones. Des de l'any 2013, prop de 40 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca del Priorat.