Un nou Pla d’ocupació activa dues brigades al Priorat

Un nou Pla d’ocupació activa dues brigades al Priorat

Es desenvolupa al llarg de 2020 i beneficia 12 persones que estaven en situació d’atur de llarga durada
09-03-2020

La neteja i condicionament de senders, el manteniment d’instal·lacions municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) són algunes de les feines que es duran a terme a la comarca del Priorat aquest any 2020 en el marc d’un nou Pla d’Ocupació. De la iniciativa se’n beneficien directament 12 treballadors que estaven en situació d’atur de llarga durada.

Pel que fa al Pla d’Ocupació, ha estat possible gràcies a diverses línies de subvencions. La primera és la línia PANP, destinada a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi i preferentment més grans de 45 anys. En aquest cas, ocupa a 8 persones a jornada completa, que també participen en accions formatives. D’aquestes 8 persones, 6 hi treballaran durant un període  de sis mesos, i les altres dues un any sencer. 

La segona de les línies que sostenen aquest Pla s’adreça a persones receptores de la renda garantida de ciutadania (PRGC), per a un període de sis mesos a jornada completa i la corresponent activitat formativa. La tercera és la línia DONA, que ocupa dos treballadores del programa Treball i Formació, destinat a dones en situació d’atur per un període d’un any a jornada completa i acció formativa. 

Aquestes tres línies estan finançades pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya pel Servicio Público de Empleo Estatal i pel Fons Social Europeu.

Pel que fa a l’objectiu d’aquestes iniciatives, el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, considera que “el Consell Comarcal del Priorat és sensible a la problemàtica dels aturats dels diferents municipis que componen la comarca. Mitjançant la contractació d’aquest col·lectiu es vol aconseguir la millora de la qualitat de vida socioeconòmica dels participants, així com millorar les seves habilitats socials, coordinar els seus itineraris ocupacionals i poder donar servei als diferents municipis de la comarca i als seus habitants”. 

Respecte a les feines previstes en el Pla d’Ocupació, els 12 treballadors es dividiran en dues brigades: una de neteja forestal i una altra de neteja domèstica. Els treballadors de les línies PANP realitzaran tasques de manteniment a diferents senders del Priorat, mentre que les treballadores de les línies PRGC i DONA faran treballs de suport i neteja de domicilis acollits al SAD.

En el marc dels contractes de treball –que varien segons quina sigui la línia de subvenció– es destina un temps a la formació. L’objectiu d’aquests plans també és que les persones contractades puguin ampliar els seus coneixements i enriquir els seus currículums professionals. En aquest moment, els treballadors de la brigada forestal ja han assistit al curs “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals” de 100 hores cadascun de certificat professional. En paral·lel, les treballadores de la brigada de neteja han fet el curs “Treball domèstic”, de 120 hores de formació de certificat professional. 

Logos Plans Ocupacio