Servei Comarcal de Joventut i les regidories de Joventut coordinen la seva tasca

Servei Comarcal de Joventut i les regidories de Joventut coordinen la seva tasca

Trobada per coordinar l’organització d’activitats de cara a l’estiu, entre d’altres objectius
20-05-2020

Les regidories de Joventut dels diferents ajuntaments de la comarca i el responsable i les tècniques compartides del Servei Comarcal de Joventut han mantingut aquesta setmana una nova reunió telemàtica, amb l’objectiu de coordinar l’organització d’activitats de cara a l’estiu. El Servei Comarcal de Joventut, dependent del Consell Comarcal, mira de treballar cada cop més estretament  amb els regidors i regidores de Joventut dels pobles de la comarca, tot mirant de millorar la coordinació amb les polítiques i activitats municipals.

En aquest sentit, la trobada telemàtica d’aquesta setmana va servir per abordar, entre d’altres qüestions, com s’ha de procedir per organitzar activitats durant aquest estiu post-confinament, amb la qual cosa el Servei Comarcal de Joventut ja ha fet arribar als municipis el Document marc per a les activitats d'educació en el lleure - Estiu 2020. De la mateixa manera, a mode de proposta, durant la reunió es va posar damunt la taula una proposta (que actualment s’està treballant) per oferir un servei de cangur als diferents municipis i que faci més fàcil la conciliació laboral en moments complicats com l’actual.

Les reunions mantingudes entre regidories de Joventut i el Servei Comarcal de Joventut persegueixen una major cooperació entre les institucions, amb l’objectiu d’afavorir una acció més coordinada. Alhora, les reunions tracten d’acordar objectius comuns, i estar al corrent dels serveis d’assessorament, suport, orientació i acompanyament que els tècnics i tècniques de Joventut del Consell Comarcal poden prestar als municipis.

De fet, el Servei Comarcal de Joventut del Consell compta amb una Oficina Jove, que és l’únic punt d’informació de la comarca on els joves prioratins es poden informar, assessorar i orientar en tots aquells àmbits relacionats amb el procés d’emancipació: treball i emprenedoria, educació, salut i habitatge i fer els tràmits que els són necessaris.

El Servei Comarcal de Joventut té com a principals objectius: Coordinar les polítiques adreçades als joves del Priorat; Oferir suport tècnic i assessorament als ajuntaments i els seus responsables en matèria de polítiques juvenils; Vetllar per les activitats de lleure organitzades a la comarca en èpoques de vacances; i autoritzar i controlar les instal·lacions juvenils del Priorat.