Presentació d’un pla pilot de compostatge de la fracció orgànica a la comarca del Priorat

Presentació d’un pla pilot de compostatge de la fracció orgànica a la comarca del Priorat

14-07-2020

El Consell Comarcal del Priorat impulsa, juntament amb la Diputació de Tarragona, l'IRTA i el Centre Tecnològic del Vi-VITEC, un pla pilot comarcal de compostatge de la fracció orgànica i de restes vegetals agrícoles. 

El pla vol adaptar-se a la realitat del Priorat, a l'escala dels seus municipis i pretén donar solució local a alguns dels problemes que presenta la recollida de les escombraries.

El pla pilot compta amb suport econòmic de la Diputació i té un objectiu de replicabilitat a d'altres comarques i regions europees. 

El seu caràcter innovador ve donat per la inclusió de les restes agrícoles, cosa que permet fer un compost orgànic de gran qualitat per a usos agraris, que permetria beneficiar-se d'un recurs propi que ara mateix la comarca no aprofita.

És per aquest motiu que aquest dimecres a les 17.00  hores i a l’absis del Castell de Falset tindrà lloc la presentació de les línies mestres del projecte i dels passos que cal seguir, amb la presència dels alcaldes i alcadesses de la comarca i de representants de les diverses institucions que participen d’aquest pla pilot de compostatge.

  • Lloc: Absis del Castell de Falset
  • Dia: Dimecres 15 de juliol
  • Hora: 17.00 hores