Presència prioratina en un videoclip sobre els joves i la pandèmia

Presència prioratina en un videoclip sobre els joves i la pandèmia

Els serveis de Joventut del Consell Comarcal del Priorat i altres consells han impulsat el vídeo, que s’ha presentat aquesta setmana
09-07-2021

Els serveis de joventut dels consells comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès i Priorat i la coordinació territorial de Joventut a Tarragona han presentat aquesta setmana el videoclip “Joves insensats”, que pretén fer arribar l’experiència de joves de diferents poblacions de la demarcació durant el confinament i canviar-ne la percepció pública.
Podeu descarregar el videoclip i l’àudio en aquest enllaç:
https://we.tl/t-UZ8dGHV8rS

Amb un ritme marcat i melòdic a mode de fil conductor, els/les joves cantants Maria Jacobs, Tonet Blázquez, Gemma Polo i Pol Carranza canten diferents experiències personals viscuts en diferents moments de la pandèmia, com són les restriccions, els canvis vitals i la resiliència que han hagut d’emprendre en aquestes condicions.
De manera alternada, també s’hi projecten imatges i el nom de diferents experiències solidàries de cadascuna de les comarques tarragonines que es van dur a terme a diverses poblacions.

El Priorat i altres comarques
Pel que fa al Priorat, el vídeo recull l’experiència “Els joves de Falset i la música dels balcons”: música feta des dels balcons per part de joves músics per tal de distreure i fer passar l’estona a la ciutadania durant el confinament. També hi apareixen els “Joves de Bellmunt i les paelles confinades.

Pel que fa a altres comarques, les experiències recollides són les següents:
–“La doctora Judit i la Consulta online” (Baix Penedès): La Judit Aranda (31 anys) es va oferir al maig del 2020 per donar suport als joves del Baix Penedès i a les activitats de Joventut amb xerrades i assessorament. Juntament amb educadors de carrer i una metgessa, es va decidir de fer un servei d’assessorament en salut: una consultoria de salut online a través de l’instagram de l’Oficina Jove del Baix Penedès i dels municipis interessats.

–“Les piles i els relats confinats” (Conca de Barberà): projecte intermunicipal coordinat per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà que es va portar a terme l’any passat durant el temps de confinament a casa. Les famílies joves de cada municipi redactaven de manera col·laborativa un o més relats relacionats directament o indirectament amb el confinament que estaven patint. Un llibre ha recollit aquests relats fruit del confinament.

–“Els joves de Sarral i les compres a la gent gran” (Conca de Barberà): l’Associació Juvenil Saüc de Sarral va liderar accions solidàries com ara el repartiment de mascaretes o de roses el dia de Sant Jordi a tots els veïns i veïnes del poble. També van fer compres solidàries pels ciutadans que no podien sortir de casa o trucades solidàries a les persones grans, així com crides perquè els veïns i veïnes escrivissin o gravessin microrelats que després es van llegir per la megafonia del poble.

–“Els joves de L’Espluga i el festival del poble” (Conca de Barberà): proposta col·laborativa en línia de les entitats de l’Espluga de Francolí (dirigides per joves) duta a terme durant un cap de setmana de confinament. Es va crear un espai virtual lúdic i d’aprenentatge amb activitats per a tots els gustos i edats. El projecte va néixer de la plataforma “Confinament espluguí”.

–“Espai jove de La Riera i ‘Obrim debat’” (Baix Penedès): projecte fet per joves del Baix Gaià que cerca ser un espai de crítica i debat sobre temes d'interès en l'actualitat dels joves. Va néixer arrel de la pandèmia per la necessitat de ser escoltats i expressar-se com una part de la societat conscient del seu entorn i acabar amb estereotips com els de la joventut sense iniciativa ni opinió i la generació nini.

–“Jo em quedo a casa: Tarragona i els concerts confinats” (Tarragonès): un grup de joves va crear un festival de música en línia amb artistes de la demarcació de Tarragona. “Des de casa seva, en directe a casa teva!”

–“Joves amb talent i l’agricultura regenera” (Baix Camp): joves del Baix Camp que han decidit canviar la vida urbana i la feina per anar a viure al medi rural. Es tracta d’un canvi personal que s’ha incrementat a partir de la pandèmia i que afecta a tots els àmbits de la seva vida, una aposta per viure de manera més sostenible amb el suport de la comunitat i creant xarxes de treball basades en la cooperació.

 –“Els joves de Valls i l’autogestió de l’skatepark” (Alt Camp): joves de l'Alt Camp que es van organitzar per dinamitzar les instal·lacions de l’skatepark durant la pandèmia i el van autogestionar com un espai de foment de la salut.