Obert fins al 4 de maig el període d’inscripció de joves estudiants al Pràcticum Odisseu

Obert fins al 4 de maig el període d’inscripció de joves estudiants al Pràcticum Odisseu

El programa, que incentiva l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals, ofereix a les empreses un ajut econòmic de 900 € per la incorporació d’aquests estudiants
07-04-2020

El Consell Comarcal del Priorat informa que fins al 4 de maig és obert el període d’inscripció al Pràcticum Odisseu. Aquest és un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial al món rural i, al mateix temps, fomentar el retorn i l’establiment de joves qualificats a les zones rurals. 

Amb aquest objectiu, s’ofereix un ajut econòmic de 900 € a les empreses i institucions que acullen estudiants dins del programa. En concret, aquestes incorporacions en pràctiques contemplen un mínim de 300 hores a realitzar durant el curs acadèmic (fins al 15 de setembre) i una remuneració mínima de 6 €/h, dels quals 3 €/h seran subvencionats.

Poden inscriure’s al Pràcticum Odisseu els estudiants universitaris de grau i màster matriculats en les universitats catalanes. En el cas dels estudiants de graus, se’ls requereix haver superat el 50% dels crèdits.

Per la seva part, les empreses de municipis rurals que vulguin incorporar els estudiants en pràctiques també ho han d’haver sol·licitat al Pràcticum Odisseu.

En aquest enllaç (http://www.odisseujove.cat/practicum/ajuts-odisseu-empreses/), els estudiants poden realitzar les inscripcions i presentar les seves candidatures (fins a un màxim de 5). També, hi poden consultar informació complementària del programa.

Els ajuts Pràcticum Odisseu estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte Odisseu.