Nova edició dels Plans d'Ocupació Comarcal

Nova edició dels Plans d'Ocupació Comarcal

Diputació de Tarragona i consells comarcals han presentat avui el nou acord, que prioritza els municipis petits
11-11-2021

El Consell Comarcal del Priorat s’ha adherit a una nova edició dels Plans d’Ocupació Comarcal que, impulsats per la Diputació de Tarragona, estaran destinats a la millora dels entorns naturals i urbans i al foment de l’ocupació. El nou acord amb tots els consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès s’ha presentat avui en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona.

Els Plans d’Ocupació Comarcal proporcionaran feina durant 6 mesos a un total de 50 persones. Enguany, com a novetat, es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits (de menys de 5.000 habitants). A cadascuna de les comarques, un grup de 5 persones que es trobin en situació d'atur seran seleccionades, contractades i dirigides per tal de realitzar els projectes de millora dissenyats amb la col·laboració dels consells comarcals.

Els projectes, amb una durada de 6 mesos, tindran en compte les necessitats dels municipis, sobretot les dels més petits amb una població inferior als 5.000 habitants. Algunes de les actuacions que es realitzaran arreu de la demarcació seran la neteja i desbrossament de camins per millorar-ne la seguretat i disminuir el risc d’incendis, la reparació de senyals i tanques de seguretat,  la millora i manteniment de mobiliari urbà o el condicionament de diferents espais públics, entre altres. La Diputació ha destinat un total de 679.434,24 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2021.
 
Formació complementària

Les persones integrants dels Plans d’Ocupació Comarcal rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.
 
Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen en el Pla de Foment de l'Ocupació de la Diputació de Tarragona, una iniciativa que la institució va engegar l’any 2013 i que després de 8 anys s’ha consolidat com una eina fonamental per a la creació d’ocupació mitjançant projectes ocupacionals distribuïts arreu del territori. Des del 2013 fins ara s’han beneficiat dels Plans d’Ocupació Comarcals un total de 413 persones.