Més de 1.100 jocs en català a l’abast

Més de 1.100 jocs en català a l’abast

Al Baix Camp i al Priorat ja són 16 els establiments en què es poden comprar jocs en català. Es pot consultar el catàleg sencer al web cpnl.cat/jocs
24-11-2021

Novament es posa en marxa la campanya “I tu, jugues en català?”, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l’objectiu de fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes. Entre les més de 435 botigues adherides a tot Catalunya, 16 són del Baix Camp i el Priorat: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí i Tomàs Barberà, a Reus; Galatea Llibres i Torrevisca, a Cambrils; El Llapis i Estanc M. Pilar, a Falset; Joguines Carreres, a l’Hospitalet de l’Infant; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp; Llibreria La Plaça, a Riudoms, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet: www.productesdelaterra.cat.

Any rere any, augmenta el nombre de jocs en català al mercat. Enguany ja n’hi ha més de 1.100 que inclouen el català en l’embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.

A la pàgina web www.cpnl.cat/jocs, hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars... A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa de joc conté els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles.

Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, una base de dades de videojocs en català amb una cinquantena de registres organitzats per categories. L’objectiu és impulsar el consum d’aquest producte quan només el 5,5% dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català.

Al Baix Camp i al Priorat la campanya “I tu, jugues en català?” està impulsada des de l’any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.

 

Arxius adjunts