Mascarell elogia la candidatura del Priorat a la Unesco

Mascarell elogia la candidatura del Priorat a la Unesco

La conselleria de Cultura va organitzar una trobada amb directors de mitjans de comunicació per contribuir a la visibilitat del projecte
27-06-2014
foto-1-2.JPG

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va elogiar ahir la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Unesco, en entendre que des de la comarca s’està fent “una gran feina” i que el dossier que s’ha redactat “és d’un altíssim nivell, cosa que explica que la candidatura ja hagi estat inclosa en la llista indicativa espanyola”. Mascarell va fer aquestes declaracions en un dinar, ahir a Barcelona, que el conseller i representants de la comarca van mantenir amb diversos columnistes i directors de mitjans de comunicació de la ciutat.

La intenció del dinar, organitzat per la conselleria de Cultura, era contribuir a la visibilitat de la candidatura de la Unesco a tot el país. Acompanyant el conseller, hi havia el director general de Patrimoni, Joan Pluma; el president i el conseller del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia i Jordi Sabaté, respectivament; i l’actual president i la coordinadora de l’associació Prioritat, Toni Alcover i Roser Vernet.

En la seva intervenció, el president del Consell, Joan Carles Garcia, va destacar que la candidatura que la comarca presenta a la Unesco “no és un bolet sorgit del no res”, sinó “conseqüència del canvi de model i de perspectiva que s’ha viscut al Priorat des que la situació va començar a canviar, arran del renaixement vitivinícolade final dels anys vuitanta”. Segons Garcia, el Priorat ha entés que “el seu model de desenvolupament passa per l’excel·lència paisatgística, agrícola i turística i, entre d’altres projectes, això s’ha acabat traduint en una carta del paisatge ja activa i en la candidatura de la Unesco”.

Per la seva part, la coordinadora de l’associació Prioritat, Roser Vernet, va insistir en el fet que el Priorat opti a Patrimoni Mundial com a paisatge agrícola de la muntanya mediterrània i no tan sols com un paisatge vitícola. Així va dir que es tracta de “un model territorial que situa el nostre paisatge cultural com a eix vertebrador i determinant perquè reflecteix una història d’interacció continuada i dibuixa propostes de futur sostenible”.