L’Oficina Jove del Priorat acomiada un curs escolar en què ha organitzat nombroses activitats als instituts de la comarca

L’Oficina Jove del Priorat acomiada un curs escolar en què ha organitzat nombroses activitats als instituts de la comarca

El projecte Sexibilitza’t Jove!, La Carpa al pati o la primera trobada de delegats i delegades han estat algunes de les activitats realitzades durant aquest curs
02-07-2024

L’Oficina Jove del Priorat ha participat durant el curs escolar 2023-2024 en la realització de diverses accions als centres de secundària de la comarca, l’INS Priorat i l’IE Corbatera, amb l’objectiu de donar-se a conèixer i fer arribar els seus serveis als joves de la comarca. Vora 500 alumnes han participat en les activitats que s’han organitzat. 

Sense anar més lluny, el projecte més exitós d’aquest curs escolar ha estat, se’ns dubte, el que s’ha realitzat simultàniament als dos centres de secundària per treballar l’educació sexual. Sota el títol Sexibilitza’t Jove!, s’han dut a terme un total de 48 sessions en els dos instituts prioratins que han estat dinamitzades per una educadora sexual. Aquesta iniciativa ha arribat a tots els estudiants d’ESO de la comarca.

Èxit de La carpa al Pati

Per altra banda, un any més, s’ha dut a terme La carpa al pati, després de la bona rebuda que va tenir el curs anterior. Aquesta iniciativa consisteix en donar a conèixer l’Oficina Jove del Priorat, sensibilitzar l’alumnat i fer prevenció sobre diferents temàtiques mitjançant la instal·lació d’una carpa informativa a l’hora d’esbarjo de forma mensual als dos centres de secundària.

Així doncs, aquest any a la Carpa al pati s’han posat sobre la taula temes com la salut mental, l’erradicació de la violència vers les dones, el consum responsable, el racisme i la pau, la salut sexual, el Dia Internacional de la Dona, les beques MEC i el tabac. Per abordar-ho s’ha comptat amb la col·laboració de professionals del SIAD Priorat, de l’Equip d’Atenció Primària de Falset i Cornudella de Montsant i Befreya.

Com a novetat d’aquest any, la Carpa al pati també ha estat present a l’hora d’esbarjo de l’alumnat de Cicles Formatius a l’INS Priorat i puntualment, de l’alumnat de Batxillerat.

La 1a Trobada de delegats i delegades del Priorat

Durant aquest curs també s’ha dut a terme per primer cop una Trobada de delegats i delegades dels dos centres amb l’objectiu de conèixer-se, crear vincle i tractar assumptes d’interès compartits. En aquesta trobada es va realitzar una activitat per treballar el fenomen de les migracions i el racisme, es van fer dinàmiques grupals i , per acabar, es va plantejar el fet de poder fer una trobada amb tot l’alumnat dels dos centres i com hauria de ser.

A més a més, en els darrers mesos també s’han realitzat altres activitats de forma més puntual com xerrades o activitats de formació i orientació als dos centres educatius. Entre d’altres s’han dut a terme una xerrada sobre l’assetjament escolar juntament amb l’equip del SIAD o una sobre orientació educativa i laboral per part del Referent de Suport a l’Ocupació Juvenil de l’Oficina Jove del Priorat. A l’Institut Priorat també es va organitzar un joc d’escapada sobre el consum de tabac en col·laboració amb els professionals de  l’Equip d’Atenció Primària de Falset.

Treball amb la UEC El Taller de Falset

Finalment, també cal destacar les activitats que s’han dut a terme a la Unitat d’Escolarització Compartida El Taller de Falset. En aquest sentit, s’han impulsat tallers sobre orientació laboral, en els que s’ha abordat, entre d’altres, aspectes com ara dissenyar un currículum i afrontar una entrevista de feina, i altres temàtiques d’àmbit comunitari com la interculturalitat, l’educació sexual i els estereotips, prejudicis i discriminacions.