#laveuemfrisa10anys: tastos literaris, el regal alternatiu a les xarxes

#laveuemfrisa10anys: tastos literaris, el regal alternatiu a les xarxes

22-04-2020

L’excepcionalitat del moment priva del contacte personal i les visites que cada any els lectors voluntaris fan a centres del Camp de Tarragona on hi ha persones que no poden sortir a celebrar Sant Jordi al carrer. Enguany no pot sortir ningú i d’aquí la invitació a regalar tastos literaris a Twitter amb l’etiqueta #laveuemfrisa10anys: un vers, una frase destacada d’una obra literària o aquell fragment especial que pensem que podem compartir per animar a la lectura d’una obra o d’un autor, o simplement per gaudir-ne.

Tothom hi està convidat: lectors, escriptors, persones de totes les edats... Qualsevol persona que estigui disposada a fer aquest regal a totes les persones que el vulguin rebre està cridada a la participació, que compta amb la col·laboració especial de l’APELLC (Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes) i l'Escola de Lletres de Tarragona.

Tenint ben presents els anys de dedicació de tantes persones al projecte “La veu em frisa”, en aquest desè aniversari, es posa a disposició de tothom un dossier de lectures que recull les més ben valorades als darrers vuit anys, a partir de l’impuls que el Ple pel Català al Camp de Tarragona va donar al format actual de lectors voluntaris, que va portar a una ampliació i consolidació molt notable de l’activitat. Com no podia ser d’altra manera, s’hi han afegit textos dels autors dels quals enguany se celebra algun aniversari: Josep Carner, Palmira Jaquetti i Joan Perucho.

A més d’aquesta iniciativa pròpia del Camp de Tarragona, també s’anima tothom a participar en d’altres de caràcter general, com ara #LletresLliures del Departament de Cultura de la Generalitat#senseparadesperosenseparar i #llibresalaire del Gremi de Llibreters de Catalunya o bé PatrimoniLiterariACasa i #EspaisEscrits del Projecte d’Espais Escrits.

Arxius adjunts