Jornada en línia sobre la fruita seca al Priorat

Jornada en línia sobre la fruita seca al Priorat

Tindrà lloc en línia el dia 15 de juny i cal inscripció prèvia
09-06-2021

El Banc de terres del Priorat organitza una jornada de reflexió destinada principalment al sector professional de la fruita seca del Priorat, amb l’objectiu d’establir sinèrgies i possibles línies de treball per fer front tant a l’abandonament de terres productives com als difícils reptes i a la situació del sector a la comarca del Priorat.  La jornada es farà en línia el dimarts 15 de juny (de 19.00 a 20.30 hores) i cal inscripció prèvia.

El Banc de Terres és una de les operacions, liderada pel Consell Comarcal del Priorat, que forma part del Pla d’Especialització Competitiva (PECT) Priorat-Montsant-Siurana, que aquest 2021 arriba a la seva fi i que ha estat cofinançat per la Unió Europea, la Diputació de Tarragona i els cinc socis prioratins que integren el projecte.

En aquest context, la jornada pretén ser un pas més en el camí engegat des del fòrum agrari del Priorat i la constitució de la taula de treball de la fruita seca a la comarca del Priorat.

El programa previst és el següent:

  • 19:00 h. Presentació de la Jornada a càrrec de Ferran Mestres, conseller de Medi Ambient i cap de l’àrea de Paisatge del Consell Comarcal del Priorat.
  • 19:05 h. Resum dels documents i experiències prèvies a la jornada, a càrrec de Jaume Bages, consultor a Estratègic.
  • 19:15 h. Reflexions del territori. Pagesos i professionals del sector de la fruita seca del Priorat: Jordi Perelló, pagès especialitzat en producció d’avellana i ametlla en ecològic; Josep Maria Trilles, comercialitzador de fruita seca en fase inicial, i Jordi Castellví expresident del Celler Masroig.
  • 19:30 h.Debat obert amb tots els participants i recull de propostes de línies de treball, moderat pel Banc de terres del Priorat.
  • 20:30 h.Cloenda i conclusions a càrrec de Ferran Piñol, Conseller del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) del Consell Comarcal del Priorat.

Més informació i materials complementaris que cal haver consultat prèviament a la jornada, en la següent pàgina web: http://pectpriorat.cat
Inscripcions:
Banc de Terres del Priorat: bancdeterres@priorat.cat - 977 830 119

Arxius adjunts