Jornada "Boscos, gestió forestal i conservació del paisatge”

Jornada "Boscos, gestió forestal i conservació del paisatge”

Segona xerrada del cicle sobre canvi climàtic que organitza el Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius.
02-11-2022

El Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius, organitza la segona xerrada del cicle sobre canvi climàtic. Aquesta jornada titulada, “Boscos, gestió forestal i conservació del paisatge”, tindrà format doble, per poder arribar a més gent del territori. Per assistir-hi no cal inscripció prèvia, les dues sessions són gratuïtes.

Dia 10 de novembre a les 18 h, a la seu del Parc Natural de Montsant, a La Morera de Montsant.

 

Dia 17 de novembre a les 18 h, a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat, a Falset.

 

Aquestes dues jornades sorgeixen de la necessitat d’afrontar els reptes de futur que planteja l’augment del risc i virulència dels incendis en un paisatge on hi ha un constant augment de la massa forestal i pèrdua del mosaic agrari.

Es posaran sobre la taula possibles eines, instruments i estratègies que ja s’estan desenvolupant al Priorat. Es comptarà amb la participació del Consorci de la Serra de Llaberia, el Parc Natural de Montsant, la Fundació Pau Costa i el Banc de Terres del Consell Comarcal.

S’exposaran casos pràctics i instruments de planificació que es tenen a l’abast i s’acabarà amb una taula rodona on també es donarà veu a tothom per plantejar estratègies conjuntes a ajuntaments, ADFS, persones propietàries forestals i activitats de gestió activa del paisatge, com és el cas de la pastura i la gestió en prevenció d’incendis forestals.