Gestió i autosuficiència energètica al Priorat

Gestió i autosuficiència energètica al Priorat

Primera xerrada del cicle sobre canvi climàtic que organitza el Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius.
11-10-2022

El dimarts 25 d’octubre a les 19:00 h al Consell Comarcal del Priorat (Falset) es realitzarà la primera xerrada del cicle sobre canvi climàtic que organitza el Consell Comarcal del Priorat, en el marc del projecte europeu PECT Pobles Vius i Actius. Aquesta primera jornada, titulada “Gestió i autosuficiència energètica al Priorat”, abordarà el futur de l’energia als municipis de la comarca, fent especial èmfasi en el potencial d’autoabastiment existent, però també en les limitacions que presenten les energies renovables i les dificultats derivades del context energètic actual.

? Els investigadors Sergi Saladié i Benito Zaragozí presentaran els resultats (dels municipis del Priorat) de l’estudi “Determinació del potencial d’autoabastiment elèctric dels municipis de la demarcació de Tarragona a partir d’energia fotovoltaica i eòlica instal·lada en entorns urbans”, dut a terme des del Departament de Geografia de la URV, i finançat per la Diputació de Tarragona.

? També es presentarà l’Oficina de Transició Energètica del Priorat (OTEP), centrada a explicar els criteris locals per a la implantació de les energies renovables al territori i en l’acompanyament de projectes de transició energètica en l’àmbit local.

Vine i participa en la definició del futur energètic del Priorat!

Jornada gratuïta, no és necessària inscripció prèvia

 

El PECT Pobles Vius i Actius

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) “Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador” vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i la cura de la gent gran per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. I de l’altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seva especialització i augment de competitivitat. Liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal del Priorat, l’Organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva), el Parc Tecnològic del Vi (VITEC) i  l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.