Èxit de participació als Casals de Nadal organitzats pel Consell Comarcal del Priorat

Èxit de participació als Casals de Nadal organitzats pel Consell Comarcal del Priorat

211 infants de la comarca van gaudir d’aquesta iniciativa
05-02-2024

Els Casals de Nadal impulsats pel Consell Comarcal del Priorat en el marc del programa Temps per cures, que promou el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, van beneficiar 211 infants, una seixantena més que en l’edició del 2023. Concretament, la iniciativa va acollir 26 infants al casal de Cabacés, 59 al de Cornudella de Montsant i 126 al de Falset.

“La població del Priorat ha valorat molt positivament l’organització dels Casals de Nadal al que han tingut accés tots els infants prioratins”, explica la coordinadora del SIAD  del Consell Comarcal, Sònia Coca Clajer, que destaca que “donades les característiques de la comarca, amb una baixa densitat poblacional en una amplia dispersió geogràfica, es requereix de molts recursos econòmics per dur a terme una acció d’aquesta magnitud”.

Els Casals de Nadal es van celebrar els dies 21, 22, 27, 28 i 29 de desembre i van comptar amb servei de transport gratuït contractat exclusivament per portar els infants des dels seus municipis fins als pobles on tenia lloc el casal.

El resultat del qüestionari de satisfacció a les famílies és molt positiu. I és que un 65,5% de les famílies que l’han respost fan una valoració global del casal molt bona, mentre que un 27,6% li posa un bé. Així mateix, el 56,9% de les famílies consideren que les activitats que van realitzar els infants estaven molt ben plantejades i el 67,2% posen molt bona nota als monitors i monitores que dinamitzaven els casals. El servei de transport també obté una molt bona qualificació per part de les famílies.

Des de l’Àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Priorat, un cop avaluada aquesta segona edició del projecte i analitzats els resultats obtinguts per part de les famílies i ajuntaments col·laboradors, es valora que el programa és una iniciativa pionera i exitosa a la comarca.

Els Casals de Nadal han estat finançats íntegrament pel programa Temps per cures, que promou el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Els objectius són, dotar el sistema català de serveis de cura, tot fomentant serveis, projectes i ocupació en aquest àmbit per tal d'entendre la cura com un dret universal, però també vol remarcar la necessitat de repartir-la, tot contribuint a garantir el dret al temps de descans i a una organització social dels temps més igualitària des d'un punt de vista de gènere i interseccional.