Èxit de la 1a Jornada de joves emprenedors i emprenedores del Priorat

Èxit de la 1a Jornada de joves emprenedors i emprenedores del Priorat

L’esdeveniment va reunir 37 participants, incloent 23 joves emprenedors prioratins, a l’Hostal Sport de Falset
18-12-2023

La ‘1a. Jornada de joves emprenedors i emprenedores del Priorat’ es va celebrar el passat dimecres a l’Hostal Sport de Falset, amb l’objectiu principal de donar suport i visibilitat als projectes joves que contribueixen al desenvolupament econòmic i social del territori.

L’esdeveniment, organitzat per l'Oficina Jove del Priorat i l'àrea de Desenvolupament Econòmic Comarcal, Paisatge i Sostenibilitat del Consell Comarcal del Priorat, va comptar amb la presència de 37 assistents, 23 dels quals eren joves emprenedors prioratins que presentaven la seva empresa o projecte.

La inauguració va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez, la consellera comarcal de Joventut, Meritxell Martorell, i el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Falset, Robert Coll. En aquesta apertura, el president del Consell Comarcal del Priorat va mostrar el seu entusiasme per l’assistència a l’esdeveniment, destacant “la diversitat de projectes en marxa i la representació de diferents pobles del Priorat”. La consellera comarcal de Joventut, per la seva banda, va destacar “la força i l’empenta dels joves participants” i va animar-los “a lluitar pels seus objectius”. El regidor de Joventut de Falset, Robert Coll, va posar èmfasi en “la importància de crear espais de contacte entre joves emprenedors” i va posar com exemple l’espai de cotreball (coworking) de l’Ajuntament de Falset.

La xerrada inspiradora i motivacional a càrrec d’Esther Perelló va ser un dels moments destacats de la jornada. Perelló va desenvolupar aquestes idees durant la xerrada: “Si tens la direcció, la determinació i la disciplina adequades sempre hi ha una possibilitat com a mínim” i “la tècnica és necessària, la passió indispensable”.

Un altre moment destacat va ser el desing thinking realitzat durant la xerrada i la dinamització del networking a càrrec de Maria Batet. A més, també es va projectar el vídeo ‘Aplaudiments’, del grup de Joves Pagesos del Priorat.

La resposta dels joves emprenedors/res assistents va ser molt bona i van participar molt activament en totes les dinàmiques que es van fer durant la jornada.

L’esdeveniment es considera un èxit en termes d’assistència i participació dels joves emprenedors i emprenedores del Priorat i des dels serveis de Joventut es pretén que hi hagi una continuïtat en aquest tipus d’accions adreçades a l’emprenedoria jove. Dins d’aquest objectiu de donar visibilitat a aquests joves i les seves iniciatives, properament s’emetran un seguit de vídeos representatius d’alguns d’aquests/es joves amb projectes en funcionament i que expliquen el que fan. Aquesta acció es finança amb el suport de la Direcció General de Joventut.   

Aquesta jornada està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.