Els rètols comercials ensenyen la llengua

Els rètols comercials ensenyen la llengua

El CNL de l’Àrea de Reus prepara una sessió informativa per a impremtes i empreses de retolació i comunicació
24-02-2021

El dia 3 de març a les 16 hores el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ofereix una sessió en línia gratuïta  per a impremtes i empreses de retolació i de comunicació del Baix Camp i del Priorat, l’àmbit geogràfic del CNL.

A la reunió es repassarà breument la normativa d’usos lingüístics de rètols i altres textos comercials perquè la tingui present el sector i en pugui informar la clientela que li encarregui rètols, webs, cartes de restaurant, etc. També es presentaran les eines de suport que ofereix el CNL a aquests professionals.

La inscripció es pot fer fins al 28 de febrer a l’enllaç http://breu.cpnl.cat/kxi

L’activitat forma part del Pla Ofercat 2021 de Reus, dissenyat amb la col·laboració dels agents econòmics de Reus, i és fruit de l’estudi Ofercat, que es va presentar al novembre.

Entre altres dades l’Ofercat mostra que un 90% de rètols principals observats s’adeqüen a la Llei de política lingüística, però també que el català només s’empra en un 26% dels webs i xarxes socials dels establiments comercials. A més, l’estudi revela que en el sector de la restauració la retolació en català baixa a un índex de 55 en la retolació principal i un 60 en la retolació informativa, i que en els establiments atesos per persones estrangeres aquests índexs se situen al 49 i al 28 respectivament.

Febrer de 2021

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat