Els consells comarcals del Baix Camp i el Priorat signen un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa Ubicat

Els consells comarcals del Baix Camp i el Priorat signen un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa Ubicat

Ubicat és un servei de suport ocupacional i acompanyament a la inserció, adreçat a persones en situació de precarietat laboral o amb dificultats d’accés al mercat de treball
06-05-2020

Els consells comarcals del Baix Camp i el Priorat han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa Ubicat, un servei d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional a fi de fomentar la inclusió social.

Ubicat és un programa finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Es basa en  actuacions d’orientació ocupacional adreçades a persones en situació d’atur, persones inactives i persones treballadores que es troben en una situació de precarietat laboral o en dificultats d’inserció laboral. 

En el marc del programa, que es durà a terme durant tot l’any 2020, es realitzen sessions d’acompanyament individualitzades i personalitzades, que permeten analitzar l’ocupabilitat de les persones participants i definir el seu projecte professional. En aquest sentit, es tenen en compte les seves competències i es treballen eines de recerca de feina, així com altres recursos que els permetin fer front als processos de selecció i els ajudin a enfortir el seu paper social.  

D’altra banda, Ubicat també contempla dur a terme actuacions amb les empreses i agents del territori, a fi que les persones participants tinguin coneixement de l’entorn productiu i el teixit empresarial. 

Les persones interessades a participar en el programa Ubicat han d’estar registrades a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació i han de presentar la sol·licitud per entrar al programa abans del 31 de juliol.