El Voluntariat per la llengua organitza un tast de parelles lingüístiques a Cornudella de Montsant

El Voluntariat per la llengua organitza un tast de parelles lingüístiques a Cornudella de Montsant

Els participants que hi assisteixin podran experimentar el funcionament del programa i inscriure-s'hi.
10-03-2023

Dimarts 14 de març, a les cinc de la tarda, el Servei Comarcal de Català del Priorat organitzarà un tast de parelles lingüístiques al Casal de Cornudella per donar a conèixer el Voluntariat per la llengua (VxL) a les famílies del centre educatiu de la població i a tothom qui vulgui descobrir el funcionament d’aquest programa de foment de l’ús del català.
 

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic, per la qual cosa calen tant persones catalanoparlants com persones que parlen una mica el català i volen practicar-lo.

La dinamitzadora del VxL al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus serà l’encarregada de donar als assistents el material de suport per a les converses i les instruccions sobre el funcionament de l’activitat, que es basarà en la tècnica de cites ràpides, en la qual els participants hauran de mantenir una conversa sobre un tema determinat durant uns minuts amb els altres participants que hi assisteixin.

A través d’aquesta proposta els assistents faran un tast de les parelles que organitza el programa, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), i que es troben una hora a la setmana durant deu setmanes. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure’s directament al web www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Servei Comarcal de Català del Priorat (plaça de la Quartera, 1, Falset), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.