El Servei de Català del Priorat es presenta a Cornudella i Ulldemolins

El Servei de Català del Priorat es presenta a Cornudella i Ulldemolins

L’objectiu és que tota la comarca conegui els serveis al seu abast en relació amb la llengua catalana
23-05-2022

Els darrers mesos, el Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) ha contactat amb vora 50 establiments comercials de Cornudella. L'objectiu d'aquesta actuació és donar a conèixer els serveis que s’ofereixen a les empreses. Entre aquests serveis hi ha els cursos de català, sobretot en línia, que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística des del SCC a la població en general, i també el servei d'assessorament lingüístic, que inclou la revisió de textos i la traducció. Un altre dels objectius era sensibilitzar els comerciants perquè atenguin la clientela en català, com a indicador de qualitat.

A més, entre els establiments amb qui s’ha contactat, 6 s’han interessat per adherir-se al programa Voluntariat per la llengua per fer xarxa i donar l’oportunitat de parlar en català a les persones que l’estan aprenent. Al Priorat hi ha ja una trentena d’establiments de tot tipus que s’han compromès a atendre en català els clients que s'hi adrecen en aquesta llengua i a no deixar de fer-ho tot i que la persona encara no el parli prou bé.

Durant aquest període de temps, s’han exposat en alguns establiments de Cornudella (la Farmàcia Tombas, el Bar lo Refugi i el Celler Cooperatiu) els cartells de la campanya “Parla’m en català”, que pretén convèncer la població catalanoparlant de parlar en català als nouvinguts i també vol animar els qui l'estan aprenent a demanar que se'ls parli en català.

Després d’aquests contactes amb establiments de Cornudella, entre finals de maig i primers de juny es farà el mateix amb 13 establiments d’Ulldemolins. Tant Cornudella com Ulldemolins són dues localitats prioratines bastant allunyades de Falset, on el SCC té la seu, i amb aquesta iniciativa es pretén fer arribar els serveis del Consorci per a la Normalització Lingüística a tota la població.


Maig de 2022

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.