El Servei Comarcal de Català del Priorat ha començat les inscripcions als cursos de català

El Servei Comarcal de Català del Priorat ha començat les inscripcions als cursos de català

17-09-2020

El Servei Comarcal de Català del Priorat ja té a punt l’oferta de cursos de català per al primer trimestre del curs 2020-201. Es farà un Inicial a Falset, però la majoria de cursos seran en línia, sistema amb el qual es podran seguir tots els nivells.

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un nou període d'inscripcions per als cursos de tardor, que enguany venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19. Del 17 al 25 de setembre les inscripcions seran per al públic en general. Així mateix, una altra novetat que s'incorpora aquest setembre són les inscripcions en línia, que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris. 

Si algú necessita ser atès presencialment haurà de demanar cita al 977 831983 o a l’adreça electrònica priorat@cpnl.cat. No es podrà accedir a les dependències del Servei Comarcal de Català si no es té hora de visita. Compromís social Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34 %. Aquesta mesura facilita l'aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i optar a l'oportunitat laboral que pot suposar parlar i entendre català a l'hora de buscar feina o millorar professionalment. Una mesura possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l'assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística. D'aquesta manera, el Consorci continua fent una aposta inqüestionable per l'acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l'aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català. Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat La situació d'emergència sanitària ha fet adaptar l'oferta formativa del Consorci, que al CNL de Reus combinarà dues modalitats diferents: cursos 100 % presencials i cursos 100 % en línia (amb alguna sessió síncrona). La modalitat en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d'aquests nous formats, com el Parla.Cat per als cursos de suficiència, l'Aula mestra per al C2 i el Moodle per als altres nivells, combinats amb la plataforma Teams per al treball de grup i les activitats síncrones. Amb tot, la durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n'hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2), o de 120 hores, en el cas de cursos intensius.

ENLLAÇOS RELACIONATS

Consorci per a la Normalització Lingüística 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.    L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.