El Priorat commemora el Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+

El Priorat commemora el Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+

L'ens comarcal vol enviar un missatge clar i contundent: la igualtat és un dret inalienable de totes les persones i la seva defensa és una responsabilitat compartida per tota la societat
28-06-2024

Avui, 28 de juny, el món sencer celebra el Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+. En aquesta data tan significativa, el Consell Comarcal del Priorat ha volgut sumar-se a la celebració amb la penjada de la de la bandera LGBTI+ al balcó de la seva seu, a Falset. Aquesta bandera, amb els seus colors vius, representa la diversitat i la lluita per la igualtat de drets de les persones LGBTI+.

L'acte central de la commemoració, que ha aplegat una quarantena de persones a les portes de la seu de l'ens comarcal, ha estat la lectura del manifest institucional de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Antoni Muntané, vicepresident del Consell Comarcal, ha iniciat la lectura seguit de l’Advocada del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i dels Equips Bàsics d'Atenció Social (EBAS), i la Tècnica del Servei d’Atenció Integral (SAI LGBTI+) del Priorat.

El manifest ha reivindicat el respecte pels drets de les persones LGBTI+ i ha reafirmat, un any més, el compromís del Consell Comarcal amb la defensa d'aquests drets. S'ha fet una crida a tota la ciutadania perquè participi en els actes i mobilitzacions que tindran lloc arreu del territori en aquests dies.

Després de la lectura del manifest, Muntané, en representació també de l'Ajuntament de Falset, ha presentat una placa commemorativa que s'instal·larà al parc municipal. Amb el títol "Parc de la Igualtat: la igualtat no és un somni, és un dret", aquesta placa vol ser un recordatori permanent de la importància de lluitar per la igualtat i el respecte a la diversitat en tots els àmbits de la societat.

L'acte ha culminat amb una invitació especial a tots els assistents per participar a la Grata Pride, celebració que tindrà lloc aquest dissabte a Gratallops. 

Amb aquesta jornada, el Consell Comarcal del Priorat no només ha volgut celebrar l'orgull LGBTI+, sinó també enviar un missatge clar i contundent: la igualtat és un dret inalienable de totes les persones i la seva defensa és una responsabilitat compartida per tota la societat.