El Govern inverteix més d’1M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la Ribera d’Ebre i el Priorat

El Govern inverteix més d’1M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la Ribera d’Ebre i el Priorat

30-07-2020

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Tivissa i Falset. En el decurs de la visita, el conseller ha assegurat que, després de garantir la connexió de totes les capitals de comarca de Catalunya, que es completarà aquest estiu, el desplegament de la fibra òptica ja serà una realitat a tots els municipis de més de cinquanta habitants l’any 2023.

La jornada ha començat a la seu del Consell Comarcal del Priorat, on el conseller s’ha reunit amb Xavier Gràcia, president del Consell, i amb els alcaldes dels municipis per on desplega aquest tram de fibra òptica: Tivissa, Els Guiamets, Capçanes, Marçà i Falset. Seguidament, el conseller i els representants locals s’han desplaçat fins al nucli urbà dels Guiamets, on han fet una visita de obres.

Segons la conselleria, amb les obres en execució, el 46% dels habitants de les comarques de Ribera d’Ebre i el Priorat disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. Al setembre, s’hauran estès 35 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que, sumats als 21 ja existents, connectaran set municipis entre la Ribera d’Ebre i el Priorat, amb 1.155.783 euros d’inversió. 

Pel que fa al Priorat, el 44% dels habitants de la comarca disposaran aquest setembre de punt de connexió. La comarca fa un salt endavant amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 4.074 habitants dels municipis de Capçanes, Falset, Els Guiamets i Marçà. Pel que fa a la Ribera d’Ebre, el 47% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el setembre. 

En el decurs de la visita a les obres als Guiamets, el conseller ha destacat la importància d’aquest desplegament per al futur de Catalunya i del món rural. “Les telecomunicacions seran les infraestructures estratègiques del segle XXI i per tant seran fonamentals per garantir el desenvolupament econòmic del nostre país, en conjunt, però també han de ser un gran antídot contra el despoblament en zones rurals com aquesta”, ha dit. 

En aquesta mateixa línia, el president del Consell Comarcal ha remarcat que aquest projecte “és molt benvingut en una comarca petita i rural com és el Priorat, on és evident que comptar amb fibra òptica et genera oportunitats, et dóna qualitat de vida i obre possibilitats de tele-treball a moltes persones”. 

Finalment, l’alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló, ha destacat que projectes com aquest “serveixen per començar a superar els greuges que acumula la Catalunya rural pel que fa a infraestructures, i a la vegada és una oportunitat de connectivitat, de combatre el despoblament i de diversificar l’economia”.