El Consorci per a la Normalització Lingüística omple en dos dies totes les places dels cursos de català en línia al Parla.cat

El Consorci per a la Normalització Lingüística omple en dos dies totes les places dels cursos de català en línia al Parla.cat

El 20 d’abril s’obrirà una nova inscripció ampliada al Parla.cat. Més cursos i més places disponibles de tots els nivells
20-04-2020

Amb el “Connecta’t. Activa el teu català!”, el Consorci per a la Normalització Lingüística està ampliant la seva activitat en línia i oferir l’oportunitat per iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua catalana o per continuar-lo. 

Connecta’t. Activa el teu català!

Amb les noves possibilitats virtuals que s’estan oferint volem facilitar l’accés a l’aprenentatge del català. El confinament pot servir per adquirir a través d’aquests recursos les eines mínimes per a desenvolupar-se en situacions quotidianes.

Parla.cat: el català en línia

Modalitat amb tutor

El 15 d’abril s’obria el primer període d’inscripcions i en dos dies s’han esgotat totes les places dels cursos en línia al Parla.cat (www.parla.cat).

L’interès per aprendre català creix! El Consorci, en aquest segon període amplia l’oferta a cursos intensius amb tutor per a tots els nivells a tot Catalunya.

Més cursos i més places disponibles

2n període de matrícules

  • Període de matrícula: del 20 al 24 d’abril
  • Inici de curs: 27 d’abril
  • Acabament de curs: 30 de juny

3r període de matrícules

  • Per atendre la demanda, properament s’obriran més cursos.

Modalitat lliure de Parla.cat

Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català continuen disposant de l’opció d’inscriure’s a la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat (www.parla.cat) perquè puguin continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme, o puguin iniciar-s’hi. 

Voluntariat per la llengua (VxL) virtual

Des que  el passat 1 d’abril es va restablir la formació de parelles lingüístiques en modalitat virtual, més de setanta de noves s’estan trobant per practicar el català a través de videoconferència o videotrucada. Molts voluntaris de la modalitat presencial s’han passat ara a la virtual per poder conversar amb nous aprenents durant el confinament.   

Totes les persones que s'inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència “Virtual”, a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

Els requisits tècnics per al VxL virtual són disposar d’ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus a l’ordinador (o auriculars).

Tal com s'ha anat informant fins ara, les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d’interrompre les trobades, tenen l’opció de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi. Tota la informació sobre l'opció virtual es troba a https://www.vxl.cat/virtual i qualsevol consulta sobre el programa es pot fer enviant un correu electrònic a vxl@cpnl.cat o a través del compte de Twitter @vxlcat.

Assessorament lingüístic telemàtic

L’objectiu principal de l’assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l’autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d’Assessorament Lingüístic. Aquest servei s’adreça a empreses, organitzacions i administracions. Es pot sol·licitar aquest servei a través del correu sal@cpnl.cat.

Aquestes propostes d’aprenentatge del català s’afegeixen al conjunt d’iniciatives solidàries i de suport a la situació de confinament general, amb la voluntat de contribuir a fer-la més agradable.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la participació de la qual és majoritària, i per tant, resta subjecte al seu règim pressupostari i de control.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.