El Consell Comarcal del Priorat participa en la trobada telemàtica amb la presidenta de la Diputació de Tarragona

El Consell Comarcal del Priorat participa en la trobada telemàtica amb la presidenta de la Diputació de Tarragona

En el transcurs de la reunió s’ha exposat una nova mesura del pla de xoc de la Diputació per mitigar les conseqüències de la crisi causada pel coronavirus, com és l'adaptació del conveni per a 2020-2023 amb els consells comarcals per tal que aquests puguin sol·licitar de manera immediata ajuts socials per fer front a la pandèmia
17-04-2020

El Consell Comarcal del Priorat ha participat aquest dijous en la trobada telemàtica dels ens comarcals de la província de Tarragona amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

En el transcurs de la trobada s’ha refermat el compromís amb el pla de xoc de la Diputació de Tarragona per mitigar les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica causada pel coronavirus. En concret, s’ha exposat una nova mesura, com és l'adaptació del conveni per a 2020-2023 amb els consells comarcals per tal que aquests puguin sol·licitar de manera immediata ajuts socials per fer front a la pandèmia del coronavirus. L'import dedicat a aquest àmbit és de 819.308,70€ com a mínim, corresponents al 20% del total del Programa d'assistències i serveis, un percentatge que segons estableix el conveni quadriennal ha d'anar destinat a actuacions de caire social. 

El Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, 2020-2023, va ser aprovat per la institució en el ple del passat 28 de febrer, i es preveia signar conjuntament amb els deu ens comarcals al mes de març. L'estat d'alerta, però, va impedir-ne la signatura i també la posterior presentació dels Plans d'Acció i Cooperació Comarcal per part dels respectius consells, amb la planificació de les accions per als propers quatre anys i les assistències i serveis concrets per al 2020. Malgrat aquest contratemps, l'adaptació del conveni, mitjançant una addenda, permetrà fer igualment aquest avançament de recursos per a l'àmbit social. 

Aquesta solució urgent i excepcional facilitarà la tresoreria als deu consells comarcals de la demarcació per tal que puguin fer front de manera adequada a les despeses assistencials derivades de l'emergència sanitària. Els consells ja poden tramitar el lliurament previ d'aquest 20% del total del Programa d'assistències i serveis a través de la seu electrònica de la Diputació de Tarragona. Pel que fa al 80% restant, els consells comarcals el rebran al llarg d'aquest any. En total, el  Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, 2020-2023 representarà una inversió total de 4.096.543,50€ per a aquests ens comarcals.