El Consell Comarcal del Priorat impulsarà el foment de l'economia local sostenible i la revalorització dels recursos i productes propis

El Consell Comarcal del Priorat impulsarà el foment de l'economia local sostenible i la revalorització dels recursos i productes propis

Aquesta operació de dinamització agrària compta amb un pressupost de 265.300 euros i s'emmarca en el PECT "Pobles vius i actius", coordinat per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel fons FEDER de la Unió Europea
09-06-2021

El Consell Comarcal del Priorat impulsarà l'operació "Dinamització agrària. Foment de l'economia local sostenible", emmarcada en el projecte d'especialització i competitivitat territorial "Pobles vius i actius", PECT coordinat per la Diputació de Tarragona. L'operació, que compta amb un pressupost de 265.300 euros, fomentarà l'economia circular i la revalorització dels recursos i productes propis de la comarca. Alhora, és una iniciativa inclosa com a actuació en el Sistema de Gestió del Paisatge, que es desplega en el marc de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani, a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

En aquest sentit, l'operació es basa en 3 línies d’actuació:

  • La primera és la dinamització dels productes agraris més devaluats (fruita dolça, fruita seca i horta) a fi d'enriquir la diversitat productiva i abastir la demanda potencial.
  • La segona línia proposa la dinamització dels circuits curts de comercialització i la promoció dels productes locals. És per aquest motiu que s'avaluarà el potencial del mercat local, els operadors existents i la implementació d'accions de coneixement entre els agents de la xarxa productiva.
  • La tercera acció se centra en la millora de gestió agronòmica envers la sostenibilitat, a fi d'adaptar les pràctiques agrícoles als nous reptes ambientals per fer front al canvi climàtic.

Totes les línies plantegen tres fases de treball: la recerca, la transferència de coneixement i la implementació d'actuacions. En el seu conjunt, s'encaminen a impulsar el sector agrari, així com a difondre i promocionar els productes locals amb valor afegit.