El Consell Comarcal del Priorat aprova el pressupost de 2020, atent a l’evolució econòmica

El Consell Comarcal del Priorat aprova el pressupost de 2020, atent a l’evolució econòmica

25-06-2020

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar dimarts (mitjançant un ple telemàtic) el seu pressupost per al 2020 per un valor de 4.748.027 euros, una xifra similar a la dels darrers exercicis. Tot i això, en el decurs de la sessió ja va fer-se patent que el pressupost ara aprovat és susceptible de patir modificacions, atesa la realitat econòmica que pugui derivar-se de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

“La situació del país i les administracions pot complicar-se i a l’hora de fer el pressupost hem de ser prudents, restrictius i realistes i no fer volar coloms amb suposats ingressos que, segons com, finalment, no acaben arribant”, argumenta el president de la institució, Xavier Gràcia. 

“El que no hem de tolerar és que la situació econòmica difícil ens paralitzi i és per això que, en la mesura de les possibilitats actuals, des del Consell hem de seguir fent el que hem fet tots aquests anys: garantir els serveis socials bàsics per als ciutadans i, alhora, donar suport i impulsar iniciatives que ja donen fruits”, afegeix Gràcia 

El ple del Consell Comarcal també va posar sobre la taula d’altres assumptes. D’una banda, va servir per formalitzar la presa de possessió com a conseller de Miquel Perelló (CUP), que pren el relleu de Marc Vinyes Verge, que va presentar la seva dimissió per motius personals. D’altra banda, el ple va aprovar l’adhesió del Consell a la Fundació privada per a la preservació del patrimoni ferroviari industrial, i va donar el seu vist-i-plau a  les bases que regulen la concessió d’ajuts individuals per a l’assistència a menjadors escolars el curs 2020-2021.