Divendres 30 d’abril, primera marxa exploratòria amb perspectiva de gènere a Ulldemolins

Divendres 30 d’abril, primera marxa exploratòria amb perspectiva de gènere a Ulldemolins

L’objectiu d’aquesta marxa és analitzar i poder fer una diagnosi d’aspectes socials, físics i funcionals que condicionen l’ús i la seguretat dels espais del municipi
29-04-2021

Ulldemolins serà el primer municipi del Priorat en el qual tindrà lloc una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere. Concretament, serà aquest divendres 30 d’abril a les 17:30 h i partirà de la plaça de la Vila. L’objectiu d’aquesta marxa, com d’altres que s’estan duent a terme a Catalunya, és analitzar i poder fer una diagnosi d’aspectes socials, físics i funcionals que condicionen l’ús i la seguretat dels espais del municipi, aplicant un enfocament de gènere transversal. La marxa, en la qual prendran part tècnics del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), és oberta a la participació veïnal, i tothom que hi ha volgut participar ha pogut inscriure’s a l’Ajuntament d’Ulldemolins.

La informació i les conclusions sorgides arran d’aquesta marxa exploratòria permetran establir recomanacions i possibles canvis en espais en els quals s’hagin detectat necessitats a tenir en compte, amb la finalitat de millorar la qualitat urbana d’aquests espais des d’una perspectiva de gènere.

La marxa exploratòria és una proposta de l’equip del SIE, que depèn de la Secretaria d’Igualtat i Ciutadania de la Generalitat, i el SIAD. És organitzada juntament amb l’Ajuntament d’Ulldemolins i amb la col·laboració de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat. Es preveu que iniciatives similars es duguin a terme durant els mesos vinents a altres municipis de la comarca del Priorat.