DIA INTERNACIONAL DE LA DONA AL MÓN RURAL al Priorat

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA AL MÓN RURAL al Priorat

Dones del món rural i marítim
14-10-2022

El Va de Dones de la data commemorativa 15 d’octubre, Dia Internacional de la Dona al Món Rural, ha tingut com a protagonistes a unes integrants del programa de les dones del món rural i marítim.

Aquest programa neix d’una doble sensibilització, la voluntat d’incorporar la transversalitat de gènere en les polítiques del departament i, d’altra banda, per l’existència d’una Resolució del Parlament de Catalunya que insta al Govern a realitzar un Pla Interdepartamental de les dones del món rural i en especial de la pagesia.

Aquestes dinamitzadores fan reunions amb productores, recullen les seves aportacions i les traslladen a la consellera. Després de varies trobades físiques, constaten que les dones han de tenir presència a les taules sectorials, i que s’han d’organitzar en associacions com passa en d’altres països com Alemanya i França.

També fomenten la formació, l’emprenedoria i el mentoratge professional.

Des de l’àrea de Promoció econòmica i el SIAD del Consell Comarcal del Priorat amb la col·laboració de Ràdio Falset, s’ha realitzat aquesta entrevista, la qual compartim a través de la web de Ràdio Falset.

https://www.radiofalset.cat/