Crida a les matriculacions 
als centres educatius del Priorat

Crida a les matriculacions 
als centres educatius del Priorat

Consell Comarcal, ajuntaments i Fòrum d’Ensenyament del Priorat posen en valor el model d’escola i el centres del Priorat, fonamentals per a la fixació de la població, la pervivència dels pobles i l’equilibri territorial
18-05-2020

El Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments de la comarca i el Fòrum d’Ensenyament del Priorat fan una crida a les famílies perquè inscriguin els fills i filles a les escoles i instituts dels pobles de la comarca.

Consideren que les escoles del Priorat són un model singular i de gran valor per al territori, un model integrador que permet la interacció propera entre alumnes, mestres i famílies, en el qual també es fomenta una coneixença directa i viva.

Alhora, estan convençuts que cal defensar aquest model i millorar-lo en aquells àmbits que sigui possible. Com afirma Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat, “les escoles són fonamentals per a la fixació de la població, la pervivència dels nostres pobles i l’assoliment de l’equilibri territorial”.

Per últim, el Consell Comarcal, els ajuntaments i el Fòrum d’Ensenyament també creuen que, en una situació com l’actual, el contacte de les escoles amb les famílies, la proximitat i el fet de viure en un poble són béns molt preuats i a l’alça. 

En aquest sentit, Xavier Gràcia apunta que “les escoles i instituts del Priorat aporten coneixements i valors als alumnes i les famílies, alhora que són un eix sobre el qual hem de basar el nostre futur”. “Matriculant els xiquets i xiquetes als centres educatius dels nostres pobles, ens donem un futur com a comunitat i com a territori”, conclou Gràcia.