Completat un nou pla d’ocupació per a aturats al Priorat

Completat un nou pla d’ocupació per a aturats al Priorat

23-07-2020

El Consell Comarcal del Priorat ha comptat durant els primers 6 mesos de l’any amb dues brigades de treballadors, les quals s’han dedicat, d’una banda, a tasques de neteja i manteniment de senders i instal·lacions municipals i, de l’altra, a tasques de neteja d’instal·lacions i domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Aquests treballadors i treballadores formaven part de dues línies de subvenció. Més concretament, 8 persones s’acollien al PANP, una línia de treball i formació per a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi i preferentment més gran de 45 anys, i 2 s’acollien al PRGC, una línia d’ajuts per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i 2 a la línia DONA. Aquestes línies són finançades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, pel Servicio Público de Empleo Estatal i pel Fons Social Europeu.

Dels treballadors i treballadores que han integrat aquestes brigades, 4 es mantenen en contracte i seguiran prestant serveis fins al desembre.

Cal destacar que arran de la COVID-19, aquestes brigades han hagut d’adaptar-se a la nova situació i a les mesures de seguretat corresponents. Això ha implicat, entre altres, una aturada de la seva activitat durant un mes aproximadament, a excepció de la prestació de serveis urgents i essencials. En el cas de la neteja de domicilis acollits al SAD, la supressió de l’activitat s’explicava pel fet que la majoria dels seus usuaris són població de risc.

Formació per a la inserció laboral

A fi d’enriquir el currículum professional i afavorir una exitosa inserció al món laboral, els treballadors i treballadores de les brigades han pres part de diverses sessions de formació. Els contractats en la brigada de neteja forestal van fer el curs “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals”, de 100 hores, a l’escola d’adults de l’Ajuntament d’Alcover. La brigada de neteja d’ajuntaments i domicilis acollits al SAD van completar el curs “Treball domèstic”, de 120 hores, obtenint així una certificació professional. 

A banda, el Consell Comarcal del Priorat també ha facilitat l’accés dels treballadors a la Borsa de treball i al Servei d’emprenedoria, i els ha ajudat a ampliar i actualitzar els seus currículums.

Logos CCP Ocupacio