Comencen les inscripcions als cursos de català del CNL a Reus, Cambrils, l’Hospitalet i Falset

Comencen les inscripcions als cursos de català del CNL a Reus, Cambrils, l’Hospitalet i Falset

Es faran del 16 al 21 de desembre i preferentment en línia des de cpnl.cat/inscripcions
13-12-2021

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre el període de matrícula per als cursos de català. Les inscripcions dels cursos que impartirà el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL)  a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset  tindran lloc del 16 al  21 de desembre. Més del 70 % dels cursos seran presencials,  i la resta es faran en la modalitat en línia per a qui prefereixi treballar des de casa. De manera presencial s’organitzen 25 cursos de diferents nivells i en diferents horaris, cosa que suposa unes 600 places.

Podeu consultar-los en aquest enllaç o al cercador de cursos del CPNL (https://www.cpnl.cat/troba-el-teu-curs-de-catala/), on trobareu els de tot Catalunya.

Les persones que hagin fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos s'hi podran inscriure el 16 i 17 de desembre, com a alumnes preferents. La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general els dies 20 i 21 de desembre.

La inscripció es fa preferentment en línia des de cpnl.cat/inscripcions, però si algú necessita suport es pot posar en contacte amb el Servei Comarcal de Català (a priorat@cpnl.cat o al 977831983) per fer-la des del Servei de Català de manera presencial. Els cursos que s'ofereixen en aquesta inscripció, amb una durada de 45 hores, començaran el 10 o 11 de gener i acabaran el 16 o 17 de març. També a través del web, els alumnes disposen de totes les indicacions necessàries per accedir a l'aula virtual, un cop formalitzada la inscripció.

Tota la informació necessària per preparar la inscripció, formalitzar-la i accedir a l'aula virtual és a l'espai "Inscriu-te a un curs" del web del CPNL.

Els cursos de català del CPNL són gratuïts per als nivells EP! Escolta i parla, inicials i bàsics per facilitar al màxim la introducció de nous parlants a l'aprenentatge de la llengua. Així mateix, els cursos de nivells més avançats disposen de reduccions del 50% i del 70%, d'acord amb determinats supòsits.

En qualsevol cas, caldrà acreditar la documentació que ho certifiqui durant el procés d'inscripció.

Cursos homologats i amb certificació oficial

El CPNL posa a disposició de la ciutadania una àmplia oferta de cursos generals i homologats, amb certificació oficial, des dels nivells inicials i bàsics, adreçats a les persones sense cap coneixement o amb pocs coneixements de la llengua, fins als nivells més avançats, per a aprenents que volen millorar o perfeccionar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català. Els cursos de català s'adapten al màxim a les necessitats dels aprenents: hi ha cursos arreu del territori que s'ofereixen en diverses franges horàries, en el cas dels cursos presencials, i amb un sistema innovador i modern, en el cas dels cursos en línia. Tant la modalitat presencial com la virtual disposen de propostes complementàries per practicar la llengua fora de l'aula, com el Voluntariat per la llengua, els clubs de lectura o les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors.

Consorci per a la Normalització Lingüística 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.    L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.