Celebració a Marçà de l’acte institucional de la Diada al Camp de Tarragona

Celebració a Marçà de l’acte institucional de la Diada al Camp de Tarragona

07-09-2021

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va presidir l’acte institucional de la Diada al Camp de Tarragona, que va celebrar-se ahir (6 de setembre) Marçà. L’acte va tenir ben present la reivindicació prioratina d’acabar amb el transvasament del riu Siurana al pantà de Riudecanyes.

En el seu parlament, Borràs va fer un repàs de com la Diada ha esdevingut un referent nacional al llarg de la història, tot apuntant que en els temps actuals és important seguir parlant de “pau, llibertat i respecte pels drets”. Borràs també va fer referència a l’1-O: “la història d’una nació és la suma de moltes diades històriques” i aquella jornada va ser “una gran victòria democràtica”. “És per la força del triomf democràtic que els enemics de la llibertat de Catalunya el volen reduir a una derrota en mans de la repressió de l’Estat espanyol”, va dir.

La lluita en defensa del riu Siurana va estar present tant en el discurs del president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, com de l’alcalde amfitrió, el de Marçà, Josep Maria Piqué. De fet, membres de la Plataforma Riu Siurana van ser presents a l’acte institucional i van poder reunir-se uns minuts amb la presidenta del Parlament i amb la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès.

Precisament, Pallarès, en el seu discurs, va fer una crida a trobar-hi solucions dialogades: “Hem de ser capaços de fer compatible la defensa de la preservació del paisatge i de bens escassos com els recursos hídrics amb les necessitats que tenim com a país i els imperatius que ens marca l’emergència climàtica global. Hem de ser a les taules on es decideixen aquests temes claus per al futur del país”, va dir.

L’acte va comptar amb la presència de diversos alcaldes i representants institucionals del Camp de Tarragona, així com amb les interpretacions de les corals Amics cantors de Marçà, la  Coral Vila de Falset, i el pianista falsetà Lluís Capdevila.