Ajuts a la contractació de persones aturades amb el programa 30Plus

Ajuts a la contractació de persones aturades amb el programa 30Plus

El Consell Comarcal del Priorat col·labora amb el Consell Comarcal del Baix Camp en aquest programa d’inserció laboral
29-01-2021

El Consell Comarcal del Priorat col·labora amb el Consell Comarcal del Baix Camp en el programa d’inserció laboral “30 Plus”. El programa ofereix ajuts a les empreses per a la contractació laboral de persones de 30 anys o més. Es prioritza l'atenció dels col·lectius amb especials dificultats d'inserció social, com les següents: estar en risc d’exclusió social, tenir una baixa qualificació professional, ser aturats majors de 45 anys, ser víctimes de violència de gènere, ser nouvinguts en situació de desavantatge laboral.

A banda dels ajuts directes a la contractació (fins a 1.108,33 € al mes per jornada completa o la part proporcional per jornada parcial), les empreses compten amb l’acompanyament i orientació dels tècnics dels ens comarcals, sigui en la tramitació de la subvenció, la formació vinculada al contracte laboral o l’assessorament en qualsevol qüestió relacionada amb la contractació.

Per a més informació relativa al programa o per iniciar el procés de participació i col·laboració, les empreses interessades poden adreçar-se al departament d'Ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp (30plus@baixcamp.cat) o a l’AODL del Consell Comarcal del Priorat (aodl@priorat.cat).

Pel que fa a la contractació subvencionada, aquesta pot ser de 9 o 6 mesos, a temps complet o parcial. A més, l'experiència laboral es complementa amb formació relacionada amb el lloc de treball a ocupar, formació gratuïta que és obligatòria i té una durada mínima de 20 hores i màxima de 100 hores. L'objectiu és reconduir la trajectòria professional de les persones beneficiàries del programa i millorar la seva ocupabilitat.

El programa 30Plus és finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya, i el Ministeri de Treball i Seguretat Social, mitjançant el SEPE, i gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp en col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat.