18 persones prenen part en els dos cursos d’Alfabetització en català i habilitats socials del Consell Comarcal del Priorat

18 persones prenen part en els dos cursos d’Alfabetització en català i habilitats socials del Consell Comarcal del Priorat

11-07-2021

18 persones han pres part en els dos cursos d’Alfabetització en català i habilitats socials duts a terme enguany pel Consell Comarcal del Priorat.

El passat 21 de juny finalitzava el curs online d’Alfabetització en català, impartit per l’entitat Avantebre i finançat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Fons Social Europeu. En aquest curs hi van prendre part 9 assistents, originaris de països com el Marroc, Gàmbia i Pakistan i residents a les poblacions prioratines de Poboleda, Cabacés, Escaladei i El Masroig.

D’altra banda, el 25 de maig va finalitzar el curs d’Alfabetització i habilitats socials, al qual van assistir un total de 9 alumnes, totes originàries del Marroc. La premissa per a poder assistir al curs, i excepcionalment per la situació de la pandèmia per COVID-19, era no conèixer la llengua de la zona d’acollida o perfils per a gestionar arrelament social. En el cas d’aquest curs, es va fer de manera presencial durant 16 h i l’acte de cloenda va comptar amb un tast de gastronomia del país d’origen de les assistents.