142 nens i nenes es van beneficiar de la campanya solidària de recollida de joguines del Priorat

142 nens i nenes es van beneficiar de la campanya solidària de recollida de joguines del Priorat

La iniciativa arriba a la seva vuitena edició sota el lema Cap infant sense joguina… Cap joguina sense infant”
21-01-2021

Fins a 142 nenes i nenes de la comarca del Priorat s’han beneficiat aquest any de la campanya de recollida solidària de joguines que, des de fa vuit anys, impulsa el Consell Comarcal del Priorat. Anualment, al voltant d’un centenar d’infants i joves del Priorat es beneficien d’aquest projecte, que té per lema “Cap infant sense joguina… Cap joguina sense infant”.
L’objectiu d’aquesta campanya anual no és cap altra que tots els infants, adolescents i joves de la comarca puguin gaudir d’un regal el dia de Reis. Els destinataris d’aquesta iniciativa són membres de famílies que es troben en una situació socioeconòmica desfavorable, infants i joves que difícilment poden rebre un regal durant les dates nadalenques.

Enguany, la campanya ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja Priorat, Cáritas, l’Institut Priorat, l’AMPA de Falset i la Bibloteca Pública Salvador Estrem i Fa, així com de la majoria d’ajuntaments de la comarca i d’entitats socioculturals i del tercer sector.

De fet, des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal  del Priorat es vol fer un agraïment a tots els ajuntaments, entitats de la comarca i molt especialment a tota la ciutadania que ha col·laborat en la iniciativa en un moment en què les circumstàncies sanitàries han fet més complicada la campanya tant pel que fa als requisits com al lliurament de les joguines. Aquesta implicació ciutadana ha estat fonamental per tal que la recollida hagi estat tot un èxit.

La pandèmia de la Covid-19 va obligar aquest any a introduir canvis en la campanya de recollida solidària de joguines. Si en edicions anteriors, les joguines podien ser de segona mà, en aquesta ocasió, les mesures sanitàries van aconsellar que fossin estrictament noves, a estrenar.

En conseqüència, cada municipi va organitzar la recollida segons les pròpies necessitats locals. En alguns pobles se’n va encarregar directament l’Ajuntament, mentre que en d’altres se’n van fer càrrec les associacions de joves.