10.000 DNI renovats al Priorat

10.000 DNI renovats al Priorat

Fa setze anys que els prioratins poden renovar-se el carnet al Consell sense necessitat de desplaçar-se a Reus.
06-03-2012

Són ja setze anys, des del 1996, que és possible renovar-se el Document Nacional d’Identitat (DNI) al Priorat sense necessitat de desplaçar-se a Reus. Setze anys d’un servei que es presta gràcies a la col·laboració establerta entre el Consell Comarcal del Priorat i la Direcció General de la Policia, que un cop al mes desplaça a la comarca un equip mòbil desde la comissaria de Reus. La xifra de carnets renovats al Priorat, en tot aquest temps, acaba d’arribar als deu mil DNI.

Les renovacions, per norma general, acostumen a fer-se a la seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset. No obstant això, l’equip mòbil de la Direcció General de la Policia es desplaça si cal a d’altres municipis de la comarca, sempre que se’ls sol·liciti i hi hagi un mínim de carnets que s’hagin de renovar en el lloc de la demanda. Fins i tot, davant de persones amb problemes de mobilitat greu, per la raó que sigui, l’equip mòbil pot arribar a practicar la renovació del DNI en el domicili particular de l’interessat, tal com s’ha fet en diverses ocasions.

La institució que s’encarrega de coordinar aquest servei al Priorat és el Consell Comarcal. En cas d’estar interessat a renovar-se el DNI, l’únic que cal fer és trucar al Consell (977830119) i mirar de demanar cita i hora, que es lliura de manera absolutament personalitzada. D’aquesta manera, l’interessat coneix prèviament l’hora a la qual serà atès, aproximadament.

L’equip mòbil del DNI es desplaça, cada mes, des de Reus a la comarca (excepte els mesos de juliol i d’agost) en un parell d’ocasions: un primer dia per recollir les dades i, en una segona jornada, per lliurar als ciutadans els seus carnets completament formalitzats. De mitjana, al Priorat s’hi renoven una cinquantena de carnets als mes.

Des del Consell Comarcal del Priorat es valora aquest servei d’una manera altament positiva: “i no tan sols pels avantatges que té per a la gent gran en una comarca envellida com és el Priorat, sinó també per la comoditat que representa per a la gent de totes les edats, que també venen al Consell a renovar-se el DNI”, afirma Cèsar López, president del Consell Comarcal.