09/08/2019

El Ple del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat aquest dijous (8 d’agost) el nou cartipàs per a la legislatura 2019-2023. Amb aquesta aprovació el nou govern del Consell (format per ERC-AM i JxCAT) inicia una nova etapa en què s’han distribuït els serveis en quatre grans àrees: Àrea de Serveis Generals, Àrea de Serveis a les Persones, Àrea de Promoció i Desenvolupament, i Àrea de Paisatge, Territori i Sostenibilitat. 

06/08/2019

El Banc de Terres del Consell Comarcal del Priorat, el Parc Natural de Montsant, l'Ajuntament de Falset i la Fundació Miquel Agustí, organitzen aquest mes d’agost la primera edició de la Fira de la Tomaca del Priorat, un esdeveniment per posar en valor les varietats hortícoles tradicionals de la comarca, amb el tomàquet com a protagonista. Tot i que la fira se celebra el 24 d’agost, aquest dijous (8 d’agost) Cornudella de Montsant dona el tret de sortida al certamen amb una jornada de camp amb diverses activitats.

Darreres notícies

07/08/2019

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà aquest dijous 8 d’agost, a les 19 h, una sessió plenària de caràcter extraordinari, la qual s’emmarca en l'article 38 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

01/08/2019

El Consell Comarcal del Priorat i l’Obra Social “la Caixa” van formalitzar dijous un acord de foment de la participació en activitats extraescolars d’infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, que té com a principal objectiu afavorir la seva integració social. La signatura de l’acord (que recull la fotografia adjunta) va anar a càrrec del president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia, i de Tatiana Caro, directora d’Institucions a Tarragona de CaixaBank, amb la presència de l’alcalde de Falset, Carlos Brull, com a representant del municipi on el 2016 va iniciar-se aquest programa de caire social que ara es fa extensiu a tots els municipis de la comarca del Priorat amb una major dotació pressupostària. 

30/07/2019

El Consell Comarcal del Priorat, junt a d’altres institucions, impulsa diferents activitats que es fan aquest mes d’agost en el marc del projecte de recuperació de llavors hortícoles.

30/07/2019

Neteja de senders i d’instal·lacions municipals i neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) són el resultat més visible del Pla d’Ocupació que ha estat en funcionament a la comarca els darrers sis mesos (del desembre de 2018 fins al juny de 2019).

15/07/2019

Xavier Gràcia, de Gratallops, i representació d’ERC-AM, és des d’aquest migdia (15 de juliol) president del Consell Comarcal del Priorat, arran d’un acord assolit entre ERC-AM i JxCAT i que fixa les bases que els permetrà governar la institució. Gràcia ha comptat, de fet, amb 17 vots favorables (10 d’ERC i 7 de JxCAT) i dues abstencions, les dels consellers de Candidatura de Progrés i CUP-Alternativa Municipalista.

14/07/2019

Independents-ERC i JxCAT a la comarca del Priorat han tancat i signat un acord per constituir govern al Consell Comarcal del Priorat entre el 2019 i el 2023, que es formalitzarà oficialment en el ple de constitució previst per aquest dilluns (15 de juliol).

13/07/2019

La comarca del Priorat torna a beneficiar-se dels plans de foment de l’ocupació que impulsa la Diputació de Tarragona, després que a mitjans de juny comencés a prestar servei una nova brigada, integrada per cinc treballadors i dedicada a tasques de pintura, jardineria i construcció en els municipis de la comarca. El Consell Comarcal del Priorat és la institució que s’encarrega de la coordinació amb els municipis amb l’objectiu que el servei els sigui útil i efectiu. 

10/07/2019

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà aquest dijous 11 de juliol, a les 18.30 h, una sessió plenària de caràcter extraordinari. L'ordre del dia té un únic punt: l'aprovació de l'acta de la sessió anterior.

08/07/2019

El Banc de terres del Priorat comença demà una campanya de presentacions, que es prolongarà durant els mesos d’estiu i que ja té concertades xerrades divulgatives en gairebé tots els pobles de la comarca.

07/07/2019

La comarca del Priorat acull, des de fa uns mesos, un grup de joves menors estrangers no acompanyats (MENA). En la gran majoria, es tracta de joves amb poca formació i, sobretot, amb escassos referents intergeneracionals en la societat d’acollida, circumstàncies a les quals cal sumar-hi la necessitat de formació i la dificultat d’accedir-hi. És per això que durant el mes de maig i juny  s’han dut a terme un seguit d’accions en el marc d'un projecte pilot per fomentar la intergeneracionalitat.