15/01/2020

Unió de pagesos organitza, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Priorat, el Curs de Producció Agrària Ecològica. El curs consta de 7 sessions teòriques que s’impartiran a la seu del Consell Comarcal les tardes dels dies 12, 14, 17, 19, 21, 26 i 28 de febrer. A més, també s’ha programat una sessió pràctica el dissabte 22 de febrer, a les Finques Sant Martí de Bellmunt del Priorat.

09/01/2020

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus compta ja amb una oficina descentralitzada a la seu del Consell Comarcal del Priorat, amb l’objectiu d’apropar-se a les empreses del Priorat i millorar els serveis que s’ofereixen presencialment als empresaris i emprenedors de la comarca. L’oficina descentralitzada estarà oberta al públics tots els dimarts.

17/12/2019

Ep! Escolta i parla

La novetat d’aquest trimestre és la posada en marxa a Falset del primer mòdul del curs oral de català Ep! Escolta i parla, creat per la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquest curs s’adreça a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català.

Darreres notícies

08/01/2020

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i el del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, inauguraran demà a les 9.45 la Delegació de l’ens cameral al Priorat. Aquesta delegació permetrà que els serveis de la Cambra es prestin als empresaris del Priorat des de les oficines del Consell Comarcal, amb el conseqüent benefici en proximitat que això comporta. 

17/12/2019

El Consell Comarcal del Priorat ha aprovat aquest dimarts en una sessió plenària d’urgència una declaració institucional motivada per la preocupació que genera la derogació del Decret 147/2009 que regulava els procediments administratius per la implantació de les centrals eòliques i fotovoltaiques a Catalunya.

16/12/2019

El desenvolupament de la Llei 11/2014, “per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”,  preveu la creació d’aquests serveis, que faciliten l’atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixi, hagin patit o estiguin en risc de patir doscriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

16/12/2019

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà aquest dimarts 17 de desembre, a les 17.45 h, una sessió plenària de caràcter extraordinari urgent. El motiu és la declaració institucional en relació a la implantació de les centrals eòliques i fotovoltaiques a Catalunya.

11/12/2019

El Consell Comarcal del Priorat  ha acollit aquest matí la jornada PECT Priorat: Noves oportunitats per a tothom, que ha servit per presentar públicament el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial del Priorat (PECT), així com les diferents operacions que s’emmarquen en aquest projecte de desenvolupament econòmic i gestió sostenible del paisatge agrícola prioratí. 

04/12/2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre novament període d’inscripció als cursos de català durant el mes de desembre, amb una oferta de centenars de cursos organitzats pels 22 centres de normalització lingüística distribuïts per tot el territori.

04/12/2019

El Consell Comarcal del Priorat i la direcció general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han subscrit un acord per impulsar un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, i ha anat a càrrec del president de la institució, Xavier Gràcia, i de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata. 

03/12/2019

El Consell Comarcal del Priorat acollirà el proper 11 de desembre la jornada PECT Priorat: Noves oportunitats per a tothom. La jornada servirà per presentar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial del Priorat, així com les diferents operacions que s’emmarquen en aquest projecte de desenvolupament econòmic i gestió sostenible del paisatge agrícola prioratí. 

03/12/2019

Any rere any, augmenta el nombre de jocs en català al mercat i any rere any el Consorci per a la Normalització Lingüística actualitza el catàleg de jocs disponible a la seva pàgina web, www.cpnl.cat/jocs, per donar visibilitat a aquesta oferta. Aquesta tasca d’actualització constant s’emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?”, que té un altre objectiu clar: fer conèixer els establiments que tenen en el seu estoc aquests productes.

03/12/2019

Un centenar de persones van participar dissabte passat, al Castell de Falset, en la tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat, una jornada oberta a tothom i amb voluntat participativa, que té com a objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que, especialment des dels diferents fòrums sectorials, s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del seu paisatge cultural.