18/01/2019

Els alcaldes del Priorat, reunits ahir en Consell d’alcaldes, a la seu del Consell Comarcal del Priorat, van aprovar dues mocions. Una primera de condemna de les “detencions injustificables d’aquesta setmana dels alcaldes de Verges i Celrà i d’altres militants independentistes”. I una segona en què es manifesta “l’oposició frontal” al projecte macroabocador de residus industrials que es planteja a Riba-roja d’Ebre, en considerar-lo “contrari a la línia de desenvolupament econòmic de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta” i entendre que “la seva posada en funcionament marcaria molt negativament el futur de la nostra comarca”.

10/01/2019

El banc de terres del Priorat ha començat a funcionar aquest mes de gener de 2019 amb la incorporació de dues treballadores, que de bon principi tenen com a principal tasca la fixació dels criteris, el reglament i els requisits específics que han de regular aquest instrument. El banc de terres és un dels projectes inclosos en el Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) “Priorat-Montsant-Siurana”, que compta amb el finançament dels fons Feder de la Unió Europea i que coordina el Consell Comarcal del Priorat. Alhora, és una iniciativa inclosa, com a actuació, en el Sistema de Gestió del paisatge, que es desplega en el marc de la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” a Patrimoni Mundial de la Unesco. 

08/01/2019

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal del Priorat va atendre 572 consultes al llarg de 2018, de les quals un 53% corresponen a emprenedors, persones que tenen intenció de posar en marxa un nou negoci, des de l’autoocupació o a través d’una empresa. De fet, l’increment de l’autoocupació i de les microempreses és un dels factors que explica l’augment de les consultes ateses en el darrer any. Cal tenir present que es tracta de fórmules molt habituals en el teixit empresarial de la comarca del Priorat.

21/12/2018

La presidenta de Priorat Enoturisme, Isabel Vilà, i la presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura,  M. Dolors Sardà Lozano, van signar ahir a la seu del Servei Comarcal de Català del Priorat, situat al Consell Comarcal del Priorat, el conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de promoure el programa de Voluntariat per la llengua i la qualitat lingüística de les comunicacions de l’entitat.

19/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat ha contractat recentment tres joves en pràctiques, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, del Fons Social Europeu.

17/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat durà a terme fins a finals d’any les actuacions contemplades en els denominats camins de primer ordre del Priorat, actuacions que s’engloben en el conveni marc de col·laboració de l’ens comarcal amb la Diputació de Tarragona.

17/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat ha acollit avui al migdia l’acte de lliurament de les acreditacions dels nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural de la serra de Llaberia. Son quinze els establiments turístics que, de cara al 2019, han aconseguit aquesta acreditació després d’haver rebut la formació pertinent al llarg d’aquesta tardor. 

14/12/2018

Representants institucionals i de la societat civil de la comarca del Priorat, presents en la taula del Siurana, constituïda recentment, han decidit coordinar-se de forma permanent amb la idea d’actuar unitàriament, com una sola veu, en defensa del riu Siurana i dels interessos prioratins. En aquest sentit, aquesta setmana ja han celebrat una reunió per analitzar la primera trobada de la Taula del Siurana i començar a preparar la segona de les reunions, prevista per al dia 23 de gener. 

13/12/2018

Vinux de Porrera ha estat un dels projectes guardonats en la 6a edició dels Premis Emprèn 2018 de la Diputació de Tarragona. La plataforma interactiva d'educació vinícola basada en una aplicació mòbil que permet accedir a contingut educatiu a través de minijocs dinàmics, s'ha endut el Premi Emprèn en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències.

13/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat acollirà dilluns vinent (dia 17 de gener), a les 12 del migdia, l’acte de lliurament de les acreditacions dels nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural de la serra de Llaberia. Son quinze els establiments turístics que, de cara al 2019, han aconseguit aquesta acreditació després d’haver rebut la formació pertinent al llarg d’aquesta tardor.