La Carta Europea del Turisme Sostenible del Priorat suma cinc noves adhesions

La Carta Europea del Turisme Sostenible del Priorat suma cinc noves adhesions

Ja són 11 les empreses de la comarca que s’han compromès amb aquesta acreditació impulsada des del Parc Natural de la Serra de Montsant i que té el suport del Consell Comarcal del Priorat
08-03-2024

El passat dimecres va tenir lloc la reunió anual del Fòrum permanent de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) del Priorat a Poboleda per validar la Memòria d’activitats del Pla d’acció 2023 i informar d’alguns dels grups de treball que s’hi vinculen.

A més a més, el president del Consell Comarcal i la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Tarragona, Glòria Tibau, van lliurar les acreditacions a les empreses que d’adhereixen a la Fase 2 de la CETS:

1.      La Cartoixa d’Escaladei

2.      Celler Burgos-Porta de Poboleda

3.      Molí Priordei de Margalef

4.      Habitatge d’ús turístic Mas del Salín de Cornudella de Montsant

5.      Càmping-alberg municipal de Tivissa

Amb aquesta darrera incorporació, ja són 11 les empreses de la comarca que s’han compromès amb aquesta acreditació impulsada des del Parc Natural de la Serra de Montsant i obtinguda el 2016.

Aquesta certificació reforça el compromís de les empreses amb els principis de sostenibilitat i constitueix un element clau per al desenvolupament d'un turisme conscient a la comarca.

La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits és una iniciativa de la Federació EUROPARC, organització que reuneix espais naturals Protegits de gairebé una quarantena de països europeus. Aquesta acreditació verifica que hi ha un compromís per part dels espais naturals protegits per aplicar els principis del turisme sostenible. És un mètode i un compromís voluntari; la CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les entitats i empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

L’objectiu és augmentar el coneixement sobre l’espai protegit i donar suport a la seva preservació, al mateix temps que es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística del espais protegits i la seva àrea d’influència, tenint presents les necessitats de l’entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.