Valoració del Consell Comarcal del Priorat en relació a l'empresonament dels presidents d'Òmnuim Cultural i l'ANC

17/10/2017

El Consell Comarcal del Priorat vol mostrar la seva preocupació i repulsa davant l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, com a dirigents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Si per alguna cosa s’han caracteritzat i s’han fet estimar Sánchez i Cuixart ha estat per haver organitzat, els darrers anys, les manifestacions més multitudinàries i pacífiques que ha viscut mai Europa.

Manifestar-se pacíficament en defensa de la llibertat no pot ser mai un delicte, per molt que hi hagi un jutge o una jutgessa que ho digui. Mai.

Volem mostrar, per tant, la nostra solidaritat amb Cuixart i Sánchez i volem exigir que siguin posats en llibertat de manera immediata.

A nosaltres, se’ns fa difícil entendre que puguem parlar de res quan tens ciutadans detinguts com a ostatges. La seva presó és la nostra presó.

Alhora, instem tots els prioratins a seguir ferms en la lluita per la llibertat, de la mateixa manera que ho hem estat fet tots aquests anys. De manera pacífica i serena, malgrat els atacs d’un Estat que ens vol paralitzats, violents o detinguts. No defallirem.

Visca Catalunya.

Cuixart i Sánchez, llibertat.