Nou pas endavant de Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) del Priorat

09/11/2018
El ple del Consell també va aprovar dues mocions: en favor de l’absolució dels presos polítics i sobre l’atenció telefònica al CAP de Falset

El ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar ahir tots els punts de l’ordre del dia, incloses dues mocions sobrevingudes en relació l’absolució dels presos polítics i l’atenció telefònica al CAP de Falset. 

Pel que fa a l’ordre del dia, el ple va aprovar per unanimitat tots els punts, tret d’un expedient de modificació de crèdit, que va comptar amb l’abstenció de l’únic representant de la CUP. Entre els punts aprovats en destaca la creació dels òrgans de governança del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Priorat 2016-2020. El PECT Priorat, que compta amb finançament dels fons europeus Feder, vol contribuir a la recuperació econòmica i de la reorientació de l'economia de la comarca del Priorat cap a un model de creixement sostenible i integrador dins les indústries alimentàries i culturals. El Consell Comarcal del Priorat és l’ens coordinador d’aquest pla, mentre que els socis que hi participen són: el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Montsant, PIMEC i VITEC-Parc Tecnològic del Vi.

El ple també va aprovar, d’una banda, un conveni de col·laboració per a l’assistència tècnica en l’àmbit urbanístic entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Vilella Alta i, d’una altra, una modificació dels estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística, en el qual hi està integrat el Consell. 

En relació a les mocions sobrevingudes i aprovades, en van ser dues. En primer lloc, un  presentada per la CUP per demanar “la recuperació de la gestió directa del telèfon d’urgències del CAP de Falset”. La moció parteix del fet que l’actual sistema d’atenció telefònica via centraleta comporta retards en la mobilització de l’equip sanitari de Falset, la derivació hospitalària de casos que es poden resoldre a domicili i errades en la transmissió de la informació als professionals sanitaris.

Finalment, el ple va aprovar per unanimitat una moció a favor de l’absolució dels presos polítics, presentada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.