La Cúpula Gustum s’instal·la a l’escola Antoni Vilanova per acostar els productes agroalimentaris de proximitat a alumnes de Falset i Marçà

01/02/2018
L’activitat s’emmarcava en el projecte Gustum, que té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte alimentari local, artesà i de qualitat

Els alumnes de 3r, 4t i 5è de l’Antoni Vilanova de Falset i els alumnes de l’escola Anicet Villar de Marçà han participat aquest mes de gener en una activitat educativa per conèixer els productes agroalimentaris de proximitat i produïts a Catalunya. 

L’activitat s’emmarca en el projecte Gustum, un projecte de cooperació interterritorial entre els quals es troba el grup Leader del Camp, que inclou la comarca del Priorat. Gustum té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte alimentari local, artesà i de qualitat, i establir sinergies amb altres sectors, com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

En el cas de l’activitat que va acollir l’escola Antoni Vilanova, aquesta consistia en la visualització de diferents càpsules de 5 minuts sobre diferents aliments i productes, com l’oli, la mel, la fruita, la verdura, el vi i la cervesa, entre altres. Aquestes càpsules es visualitzen a la Cúpula Gustum, una estructura de visualització d’imatges a 360 graus, una instal·lació inflable semiesfèrica amb capacitat per a 30 persones que ofereix una experiència immersiva molt suggeridora, en aquest cas, per descobrir les zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

L’activitat, finançada pel Departament d’Agricultura, va ser dinamitzada per l’Oficina Jove del Priorat i el Grup Leader del Camp, i va comptar amb la col·laboració de les escoles Antoni Vilanova i Anicet Villar.